Cockermouth (Boat at Whitehaven)

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 16 Jun 2006 20:31
Date: 16-06-06     Time: 19:00 UTC      Position: About 10 miles ENE from yesterday  Name: Cockermouth

Click here for English version;

Det var litt rart å våkne i en vanlig seng idag. Vi tok det helt med ro idag, selv om vi fikk gjort en god del gjøremål. Jeg hadde bestilt noen reservedeler og nye ting til båten, og alt dette måtte sjekkes. Én pakke fra USA var ikke kommet i det hele tatt - heldigvis ikke kritiske ting men veldig irriterende. Jeg mangler også kreditnota for noen deler som var feil og ble sendt tilbake. Dermed ble det litt tid foran PC'en. Vi måtte gå en tur i byen - fordi jeg trengte litt 15mm plastrør som jeg hade mistet overbord i Easdale. Vi fant noe som passet bra - jeg trengte 40cm, men måtte kjøpe en hel lengde på 3m! Det var allikevel billig - £3.50. Etter en bedre lunsj drog vi til Whitehaven med disse tingene som skulle ombord, samt for å hente flere ting fra båten som vi ikke fikk med oss igår. Plastrøret ble kappet til riktig lengde og fikk en festeskrue på riktig plass, nye hestesko-livbøyer kom på plass med båtnavn og refleks på, men en metallstang (jockey-pole) som man bruker når man seiler med spinaker viste seg å måtte få sine innfestinger bygd om, så disses stålbøyler ble tatt hjem igjen for litt varme og muskelkraft (se bilde).
 
Været har vært varmt men en byge tidlig på formiddagen, ellers fint. I skrivende stund er det snart middag, så dette får være nok for idag.
Whitehaven harbour.
Bending the jockey pole fitting.
It was a little strange to wake in a "normal" bed this morning. We had a pretty easy day, but got some of our jobs done. I had ordered a number of spare parts etc for the boat, all of this had to be checked. One package from the USA hasn't come, and a refund I am expecting for som returned parts is also missing - therfore an hour at the PC writing fax'es and phoning round. Fortunately none of the missing bits are critical for our trip - just "nice to have" stuff. We had a walk down the town in order to buy a short lengt of 15mm plastic pipe to replace a piece used on the dinghy which I carelessly lost overboard at Easdale. I need only 40cm, but had to buy a whole length of 3m - still it only cost £3.50.  After lunch we drove to Whitehaven with these things for the boat, and to pick up things we didn't manage to take with us yesterday. The new plastic pipe got cut to the correct length and a fastening screw put in where it was needed. The new horsehoue life bouys got the boat's name marked on and some reflective tape. The fittings for the jockey pole (piece of aluminium usede in conjuncture with a spinaker) did not fit, so we took these home with us to give them some heat and muscle power so as to form them to the right shape. (See photo).
 
Fine weather today, just a shower in the morning, otherwise warm but cloudy. Just now it is soon dinner time, so this will have to be enough blogging for today.