Blog-template

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 27 Sep 2006 20:31
Date: 27-09-06     Time: 19:30 UTC      Position: 39:35.03N  009:04.52W   Name: Nazaré 

Click here for English version;

Dagen i dag var tilsidesatt til arbeid - forberedelser til turen over til Madeira og til å kunne ta imot gjester, klesvask, båtvask, og installering av den nye landstrømenheten. Dagen ble dessverre for varmt til særlig mye arbeid, men til gjengjeld var det glimrende tørkevær for klesvasken! Nick fra Fairwinds hjalp til med å heise meg opp i masten for å rette opp VHF-antennen samt fikse noe løst tape på den ene salingen. Det ble hyggelig prat med leskende drikke i cockpiten etterpå. Vask av båten gikk også bra i varmen siden man kunne bruke slangen på seg selv for å holde temperaturen nede. Sakte men sikkert kom en del av brikkene på plass og nå er det en overkommelig mengde til å bli ferdig imorgen. Jeg har iallfall fått tilbake lading fra landstrøm nå - forferdelig jobb men godt å ha det i orden.
 
Tre nye båter har kommet sålangt idag - en fransk seilbåt og to svenske motorbåter - den ene en ombygd passasjer-ferje fra Stockholm. Denne var for tung (40t) til å ligge på flytebryggene og ble forvist til fiskebåtene. Siden klesvask og svette folk som sliter med båtvask ikke egner seg godt på film, henter jeg fram enda et bilde fra vår tur i går.
 
Rio Alcoa - nothing to do with the American aluminium company of the same name.
Rio Alcoa - ingen forbindelse med det amerikanske aluminiumsselskap av samme navn.

English version

We had set aside the whole day today to doing a number of jobs on the boat in preparation for getting guests and the long sail over to Madeira. However, the day turned out to be one of the hottest we have experienced this summer, making working a bit of a chore, but aiding the drying of the washing considerably! Nick from Fairwinds helped us hoisting me to the top of the mast to straighten the VHF-antenne plus fixing some loose tape on one of the spreaders. Afterwards we all needed cooling drinks in he cockpit. We have slowly completed a fair few of the jobs so we are looking to be on target if we finish off the remaining tasks tomorrow. The new shore power unit is finally in place and working hard to charge up the batteries - a terrible job in a cramped and awkward place.
 
Three new boats have arrived today including two Swedish motor boats, one being a forty ton heavy converted ferry from Stockholm. This was just too heavy for Mike the harbourmaster to let on to the floating pontoons, and he was banished over to the fishing boats. As pictures of washing and cleaning the boat do not look so great on film, I've put in another picture from yesterday's trip as today's picture.