Rodney Bay and the rainforest.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 4 Feb 2007 22:45
Date: 04-02-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:04.568N  060:56.946W   Name: Rodney Bay Marina 

Click here for English version;

Vi har gått bort i fra våre planer om å komme til Martinique med Molly og Keith - det har vært for mye vind og bølger de siste dagene og spesielt det siste døgnet har det blåst godt. Værmeldingen er for fortsatt friskere enn vanlig vind så vi blir nok her på St. Lucia inntil Molly og Keith drar på torsdag. I dag leide vi en 4x4 bil for å kjøre litt på øya. Hovedmålet var et regnskogsenter der man har installert en skiheis som tar man gjennom tretoppene med guide. Her var det mye interessant å høre om fra vår kunnskapsrike guiden Debora. Det er en kamp om å komme opp i lyset og det treet som har den lateste fremgangsmåte heter "strangler tree" - kveler-tre. Frøene fra treet inneholde et stoff som gjør at rumpa til en fugl som har spist frukten klør slik at fuglen klør seg på en grein før den gjør fra seg. Treet begynner dermed å vokse høyt oppe på vertstreet og gradvis omkranser verten og tapper det for næring. Treet vokser nedover for å sette sine egne røtter og omslutter helt vertstreet inntil det dør - og man står dermet igjen med et hult tre med samme form som vertstreet, men vertstreet råtner bort etterhvert og kun kveler-treet står igjen. Se dagens øverste bilde.
 
Etterpå kjørte vi rundt golfbanene og nordenden av øya med flotte utsiketer over Rodney Bay og også nord- og øst-kysten. Her bygges det flotte og dyre hus - feriehus for rike hvite!. Vi kjørte også ned til en fin strand på østkysten - her blåser det godt men bølgeen er borte pga. et rev som beskytter bukta. Stedet er perfekt for windsurfere og kite'ere.
 
Strangler tree. - The original host has rotted away, leaving a hollow strangler tree.
Kveler-tre. Verten har råtnet bort og kun kveler-treet står igjen.
Molly og Keith på "skiheisen"
Molly and Keith on the "ski lift"

English version

Our original plans of sailing to Martinique with Molly and Keith have now been changed after many days of stronger than usual winds and swell. The forecast is for much of the same, so we will stay on St. Lucia until they leave on Thursday. We decided to hire a 4x4 car today with the primary intention of visiting the rainforest visitor's centre where one can take a ski-lift up through the rainforest canopy with a guide. This was a very interesting experience and we were treated to lots of information about the different plants and trees from our knowledgeable guide Debora. In the rainforest it is a fight to get up into the sunlight and one tree which has the laziest and sneakiest approach is called the strangler tree. The seeds from the fruit cause the bum of birds to itch badly and the bird finds a horizontal branch high up on which to rub its bum before it shits out the seed. The seed then can grow on the host tree, tapping it for sap and growing downwards in order to set its own roots. The tree finally surrounds the host and kills it, the result being a hollow tree shaped around the original host. See the upper picture.
 
After our visit we drove around the northern part of the island - round a golf course and a large area of large and expensive homes which seem to be holiday homes for rich white people. We also drove down to a lovely beach on the windward side of the island which is an eldorado for windsurfers and kite-boarder. The waves are broken by a reef, but the wind comes in full strength. We admired the kiters then had a walk before enjoying a beer at the bar.