Les Saintes - Deshaies

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 17 Mar 2007 21:04
Date: 17-03-07     Time: 21:30 UTC      Position: 16:18.41N  061:47.81W   Name: Deshaies 

Click here for English version;

Beklager at jeg ikke sendte noen blogg i går - den var skrevet ferdig og jeg trykte på "Send"-knappen, men det skjedde noe som jeg ikke var klar over som gjorde at meldingen aldri ble sendt. Nå ligger vi et sted uten WiFi, og som kjent fungerer ikke mobiltelefoner ordentlig her, så jeg venter med å sende gårsdagens blogg til vi har WiFi-dekning igjen. Jeg dropper også bilde for i dag siden det har vært så mange store og fine bilder mens vi har ligget ved Les Saintes.
 
Vi har seilt 33 sjømil idag og ligger nå nord-vest på den vestlige halvparten av Guadeloupe. Vi hadde en flott medvindsseilas den første halvparten av turen, som ble til slør den siste halvparten. Vi var innom en mulig natthavn lenger sør på øya, men det var litt for urolig sjø der nå at det er litt sør i den ellers så østlig vind. Øya virker tørrere og mindre frodig enn Dominica og det er mange små landsbyer langs hele kysten med det som ser ut til å være gode veier. Bukta her ved Deshaies er stor og har god plass til mange båter i passelig dybder fra 3-7m over sandbunn. Det ser ut som det er en koselig landsby her med flere spisesteder, som vi vil utforske senere i kveld - siden det er lørdag. Vi må bli her til mandag da tollkontoret åpner. Vi har ennå ikke klarert inn i Guadeloupe siden det mangler kontor på Les Saintes. Papirene må vi ha i orden før vi reiser videre til Antigua.
 
 

English version

Sorry that there was no blog yesterday - it was all written and I am sure that I pressed "Send", but for some reason I found it still in the out-tray today. As we don't have WiFi in our new anchorage, and it had a large format picture, I will wait until I have WiFi or GPRS before I get it in to the right place in the blog. I'm dropping the picture for today too as the mobile phones do not permit GPRS on the French islands for some reason. We will catch up later on this.
 
We had a good sail of 33 miles today and are now at anchor towards the north west end of the western half of Guadeloupe. The sail was a pleasure in almost flat seas and initially with the wind behind us for the first half, then about abeam for the last half. We put into a possible night anchorage further south, but some southerly swell made it a bit rolly, so we moved on to Deshaies where we will stay until Monday when we can get our paperwork sorted out. We have not yet checked in to Guadeloupe as there is no customs post on Les Saintes, but will have to get a combined in and out clearance here before we can go on to Antigua. The bay here is well protected, though the wind is gusting at the moment. There is plenty of room in a anchorage with 3-7m depths over a sandy bottom. There seems to be a nice village along the shore with several restaurants - which we will sample this evening as it is Saturday.