Ste. Anne, Martinique

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 18 Feb 2007 21:01
Date: 18-02-07     Time: 21:00 UTC      Position: 14:26.23N  060:53.07W   Name: Ste. Anne, Martinique

Click here for English version;

Selv om ankerplassen her er forholdsvis åpen for dønninger fra sør, har det vært atskillig mer rolig her enn mange andre ankerplasser vi har opplevd - dog ikke så stille, bølgemessig, som Le Marin. Omgivelsene her er til gjengjeld mye bedre enn Le Marin, og den lille landsbyen med Ste. Annes kirke er som tatt rett ut av Frankrike. Det var spesielt europeisk å høre kirkeklokkene kime i oppløpet til messa i dag. Vi tok jolla i land for lunsj i dag, og vandret langs stedets to gater med restauranter, bakerier, noen matbutikker og de vanlige T-skjortebutikker. Etter en enkel lunsj av baguette inntatt med utsikt over havet gikk vi langs den flotte stranden som strekker seg nordover langs en spiss odde som danner beskyttelsen for Le Marin. Siden det var søndag var det mange av lokalbefolkningen på stranda - noen med lekker medbrakt mat, mens andre benyttet seg av de mange restauranter. Alt virker veldig idyllisk. Her var det ingen aggressive selgere av frukt, T-skjorter eller juggel. På stranda så man alle hudfarger fra kritthvit til beksvart og alle nyanser innimellom - også noen med fargen av kokt hummer!
 
Vi har sett to andre norske båter ankret opp her. Eierne av den ene - "Villvind" kom innom oss med jolla og har invitert oss over til sundowners. De er fra Moss og kjenner Kai Jensen - båtens forrige eier! Verden er ikke stor. Også "Irie" - våre engelske venner kom innom for å si hallo - de har vært i England i fjorten dager men er nå tilbake ombord igjen. Dagens bilde viser der vi ligger for anker - i lite format igjen fordi også her kan vi ikke få våre mobiltelefoner til å fungerer som vanlig for sending av e-post.
 
 
Vår ankerplass. Den spisse øya i venstrehalvdelen heter "Diamond Rock". Mer om dette i morgen.
Our anchorage. The pointed rock in the left is Diamond Rock - actually HMS Diamond Rock for a couple of years. More about this tomorrow.

English version

Even though this anchorage is exposed to swell from the south, we have been in a lot more rolly places than here. Though the sea is not as flat as in Le Marin this place has a lot more picturesque surroundings, clearer water and a charming village going for it. The village of Ste. Anne could have been uprooted in its entirety from France and planted by the coconut palm lined beach here. Everything about is seems French. We took the dinghy ashore for lunch today - a simple baguette eaten overlooking the sea. We strolled along the villages two streets which seemed well equipped with restaurants, bakeries, general stores etc. After lunch we walked along the long palm lined beach along the peninsular which forms the natural breakwater for the large Le Marin anchorage. Being a Sunday, there were lots of locals joining the tourists. Some had elaborate picnics with them whilst others made use of the many beach side restaurants. Everything seemed very idyllic. Unlike the other islands we have been to there were absolutely no stalls of T-shirts, aggressive fruit sellers or other bothersome people trying to make a euro from the tourists. There was every colour of skin on the beach from lilly white to jet black, with the odd lobster red tourist newly arrived from a cold Europe.
 
We met up again with "Irie" again - they arrived this morning and are anchored nearby. They have been in England for a fortnight but seemed now pleased to be back on board. We have also met a Norwegian boat who is from Moss - the same city where we bought Nano three years ago. They even know her previous owner! We are going over to them for sundowners. Today's picture shows where we are anchored - small picture again as there is clearly something with the GSM/GPRS here which prevents us using our telephones for digital traffic.