Oban

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 7 Jun 2006 19:09
Date: 07-06-06     Time: 18:00 UTC      Position: N56.24.72  W005.29.16   Name: Oban 

Click here for English version;

En passe tidlig start idag for å komme under broen ved lavvann - kl 8 dro vi avgårde, og kom under broen mens det fortsatt var utgående strøm. Ikke vind først på dagen, så motoren fikk tre timers drift før det kom litt vind fra sørvest, som var såvidt nok til å holde vår kurs som var mer eller mindre rett syd. Det var godt å seile igjen etter så mange dager i kanalen - selv om vi hadde en liten etappe under genoa alene på vei inn til Loch Leven for to dager siden. Ellers har vi ikke hatt seil oppe siden vi kom til Inverness. Vi kom til Oban kl 12, men her er det ikke brygger man kan legge båten til, så vi plukket opp en gjestebøye ved seilforeningen, og satte igang med å blåse opp vår gummijolle - som har vært stuet under turen sålangt. Så ble det en tur inn til Oban for å utforske byen.
 
Man setter pris på havner der men kal legge til en flytebrygge når man først har slitt med fortøyningsbøyer og gummijolla.
 
Oban er litt av en perle faktisk, så hvis noen skal denne veien snart (jeg vet at Johnny og Ove skal hit i sommer), kan dere glede dere. Mange butikker i en hyggelig by, med en flott monument, som aldri ble sluttført, litt som en gresk arena. Vi var innom turistinformasjonen, og fant ut at vi vil reise med ferje og buss rundt på øyene imorgen - vi får sett litt mer på denne måten enn med egen båt, selv om billettene tar et jafs ut av reisebudsjettet vårt. Det får bli stri-lefse og havre-skjorte de neste dagene (var det feil uttrykk på norsk?).
 
Nå er det avslappende ettermiddagssol, med G&T før vi lager middag.
 
Bildene: Oban; Nigel jobber med å sette sammen jolla..
The town ov Oban
Nigel assembles the dinghy
(Pictures: Oban; Nigel struggles to assemble the dinghy).
 
We made an reasonable early start - eight, in order to get under the low bridge at low tide. We had the ebb tide with us under the bridge and were soon out in more open waters again. No wind at forst, so the motor took us the first three hours dow the coast towards Oban. At elleven a south westerly appeared, and we had just enough wind angle to sail our southerly course. This made a nice change to use sail - apart from a short run with genoa only going into Loch Leven two days ago, we havn't had a sail since before the Caledonian Canal. We arrived at Oban about 12, but saw no pontoons or places suitable for mooring the boat, so we picked up a gjest buoy at the sailing club, and started the laborious job of assembling and inflating the rubber dinghy - which has been stowed in a cockpit locker so far on our journey. Having done this, we took the dinghy ashore and explored Oban.
 
One appreciates the convenience of pontoons for  mooring when one wants to go ashore. The mooringbuoy and dinghy is quite a process to go through. Still that is what we may need to get used to in Scotland, and certainly in the Caribbean.
 
Oban is a lovely town, larger than Lerwick and Kirkwall, but much much smaller than Inverness. Vi "did" the town this afternoon, lots of shops and a half finished greek-style monument built at the turn of the 19-20th century, but never completed as the financier died. We decided to have a rest day tomorrow, taking a guided tour with ferry and buss round the local islands - more details in tomorrow's blog.  This is a more efficient way of seeing things than going in our own boat.
 
Now we are enjoying the early evening sun, with crisps and a G&T.