Chatham Bay, Union Island

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 15 Jan 2007 21:10
Date: 15-01-07     Time: 20:00 UTC      Position: 12:36.34N  061:27.09W   Name: Chatham Bay, Union Island

Click here for English version;

Det som er fint med en tur som denne er at hvis man finner et fint sted, og føler at man har behov for en lat dag, så er det bare å holde seg i ro og slappe av. Dette har vi gjort i dag. Det har blåst litt mer enn i går og det frister ikke å sette ut på noen langtur. Vi har nok strøm fra vindgeneratoren når det blåser slik og det er rikelig å holde seg underholdt med svømming og snorkelling, lesing, småjobber, PC-en osv. Rønnaug holder på med spanskkurset sitt som hun fikk fra Agnetha og Bosse fra "Madame".
 
Noen båter har kommet, og noen gått. En stor gresk seilskute med fem master, som ligner veldig på Statsraad Lehmkuhl, har ankret opp i bukta og småbåter har gått i skytteltrafikk mellom skuta og land for å få alle passasjerer på land. Vi har også fått god underholdning av sjøfuglene som har forskjellige teknikker for å plukke opp en fersk fiskemiddag fra rett under overflaten. Noen flyr fort og lavt og er så vidt under havflaten får de kommer opp og flyr videre uten å miste fart. Pelikaner stuper dypere og kommer ofte opp med større fisk som fyller den store posen i nebbet. Dagens bilde - besøk av en stor seilskute. Dette minner meg om den ene norske båten (Valkyrien) som vi traff i Clifton. Båten av merket "Leisure" var bare 22 fot lang og hadde kommet helt fra Haugesund i Norge - og var på vei rundt hele kloden. I Marokko lo de av båten og slapp havneavgift. Her var det folk som vet at det ikke er størrelse det kommer an på!  De ble invitert hjem til noen av billionærene på Mustique da vi var der og der bli de visstnok vartet opp med butler og det hele.  Dette møtet resulterte også i at de ble sponset med USD 2000 for å kjøpe en "watermaker" og en generator.  Snakk om flaks!  Øystein Djønne og Vidar Krovik var to meget sjarmerende gutter med stort pågangsmot fra Haugesund og som vi vinket farvell til i går på den andre siden av Union.  Den ene av de to (som kun skulle være med i ett år) hadde også arbeidet som ferievikar i Hydro Aluminium på Karmøy.
 
Stor skute kommer til Chatham Bay.
Big square-rigger anchored up at Chatham Bay.

English version

The nice thing about a trip like this where we have plenty of time is that there is no press to move on when one first has found a nice place and feel the need to stay put. This is what we have done today. There is a very fresh breeze blowing today so we are not inclined to sail anywhere. There is plenty of entertainment with swimming, snorkelling, reading, the PC, odd jobs etc. Just now Rønnaug is listening to her Spanish course on her MP3-player.
 
Some boats have gone and some have arrived. A large Greek square-rigger has anchored up in the bay and disgorged it passengers onto the beach in a shuttle of two large tenders. See todays picture (small again due to having to send this by satellite phone). The sea birds have also been good entertainment. The different types have very different techniques for getting their fish dinner, some fly fast and just inches over the sea before making a shallow dive just under the surface and coming up without loosing flying speed, flying off with a tasty morsel flapping in their beak. The Pelicans take a higher approach, diving from some height and going deeper. They float up to the surface with larger fish often clearly visible flapping in the bag under the beak.
 
The big sailing ship reminded me of one of the Norwegian boats "Valkyrien" whe we saw in Clifton. Just 22 feet long, had come all this way from Haugesund in Norway - and is just part way through a journey around the world. They didn't even have an inboard motor!  However they got lucky to be invitet home to one of the billionairs on Mustique and as a result of this evening got sponsored with USD 2000 to buy a watermaker and a genarator.