Port Elizabeth, Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 23 Dec 2006 21:31
Date: 23-12-06     Time: 21:30 UTC      Position: 13:00.08N  061.14.58W   Name: Port Elizabeth, Bequia Grenadines

Click here for English version;

Endelig en avslappet dag i Karibia! Etter alt strevet i Rodney Bay med reparasjoner, nattseilasen og innsjekkingsprosedyren i går, har vi endelig hatt en avslappet dag. Der vi lå for anker i går var en bra plass - nær til byen og sandbunn, men det var bråk fra en restaurant så å si hele natten. Da vi hørte fra Dream Catcher at de og de andre norske båtene lå på sør-siden av bukta og at det var plass der, satte vi i gang med å ta opp ekstradreggen og forflyttet oss lite over til sørsiden - utenfor en nydelig sandstrand. Her ligger vi med mange av våre kjente som Hvorfor Ikke, Dumle, Dream Catcher og Osare. Ulempen her er at det er tre ganger så langt med jolla inn til byen og at bølgene gir litt mer rulling i båten. Igjen har jeg satt ut vår 10kg bruce-anker som dobbelsikring, og dykket ned for å sjekke at begge ankrene sitter godt nedgravd i sanden - som de gjør. Her ligger vi trygt i ca. 5m vann.
 
Siden det er lille juleaften måtte vi komme litt i julestemning, og åpnet et glass med sennepsild som vi spiste til lunsj. Vi tok jolla inn til Port Elizabeth etter lunsj for å orientere oss om byen og butikkene. Mange små matbutikker uten spesielt godt utvalg, men grønnsaksmarkedet var full av ferske og delvis ukjente grønnsaker og frukter.
 
På vei tilbake til båten vår stoppet vi opp ved Dumle, og ble invitert ombord. Her ble vi en stund, fanget at en stor regnbyge som pøste ned store mengder regn i en halv times tid. Se dagens bilde av Jens som valgte å leke ute mens det regnet.
 
Jens fra Dumle leger i regnet
Jens from Dumle prefered to play in the rain.

English version

Finally we have had a relaxing day in the Caribbean. After all the jobs in Rodney bay organizing repairs and new parts, the overnight sail, and the clearing in procedure yesterday, we could finally relax completely today. The spot we anchored yesterday was very convient as it was close to the town and sheltered from any swell in the bay, but the loud music from a nearby restaurant kept going until dawn. We heard from Dream Catcher that they were anchoring on the south side of the bay, further from the town, off the long sandy beach. Many of the other Norwegian boats have anchored up here too. The disadvantage is that it is three times as far in the dinghy to town plus that some swell comes round the end of the bay making it a little more rolly. We have again put out the 22lb Bruce kedge as security, but new 55lb Delta is well dug into the sandy bottom and will hold us against a storm I think. We are lying in 5m of water over sand.
 
Being just two days from Christmas, we decided to get into the Christmas spirit by having some good Christmas food for lunch - pickled herring in a mustard sauce - "Sennep sild" for those know about that sort of thing. After lunch we took the dinghy into Port Elizabeth to look around and check out the food stores - which are many in number but all small and with limited selection. The fresh fruit and vegetable market is however very good.
 
Returning to the boat we stopped at "Dumle" and were invited on board for a glass of wine. We ended up staying a little longer than expected as the heavens opened and chucked it down for half an hour. Today's picture is of Jens from Dumle who chose to play outside while we were sheltering inside.