Vigo - Islas Cíes

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 4 Sep 2006 19:55
Date: 04-09-06     Time: 17:00 UTC      Position: 42:13.32N  008:53.99W   Name: Islas Cíes 

Click here for English version;

Vi fikk sett litt av Vigo igår kveld da vi tok en taxi inn til byen fra båthavnen. Stort, men ikke spesielt fint - ikke som A Coruña! Kjetil og Grete kom som avtalte, og etter litt detektivarbeid på stasjonen for å finne togruter videre til Lisboa, tok vi en taxi tilbake til båthavnen der vi spiste en særdeles god middag på restauranten. Kokken fikk utfolde seg fritt med forskjellige retter fra havet. Vi var gode og mette da vi endelig kom til båten. Det blåste litt på natten og jeg måtte opp på dekk for å ordne et fall som slo mot masta.
 
Blå himmel og behagelig temperatur da vi våknet idag - det ble en rolig frokost på dekk før båten ble gjort klar til avreise og vi fikk betalt for natta på capitainia. I restene av nattas bris fra nordøst seilte vi over ria'en til Moana som så ut til å være stor nok til å ha en supermercado. Litt usikker på om jeg hadde lov å la båten ligger i havnen, slapp jeg de andre tre i land, og reiste ut igjen for å drive sakte langs land mens de handlet. Deretter bar turen ut fjorden mot øyene som ligger og beskytter denne fjorden mot bølger fra sjøen. Her ankret vi opp og tok jolla i land. Dette er en utrolig vakker øy - og naboøya også. Bratte klipper på den ene siden og frodig skog på siden som er beskyttet fra sjøen. Vi gikk en lang tur helt opp til fyret på øyas høyeste punkt og fikk flott utsikt mot sjøen, land og naboøya. Jeg skal legge ut bilder i neste blog, men idag skal Grethe og Kjetil få æren av dagens bilde.
 

English version

We saw a bit of the city of Vigo yesterday evening, but it was a big and impersonal city which didn't warrant more than the two hours we spent there whilst waiting for Kjetil and Grethe to arrive on the train. After they arrived we checked time tables for them to get to Lisbon, then took a taxi back out to the boat which was at the end of a very bad road some way out of town. This is not a harbour to be recommended to anyone planning to do shopping or eating out at Vigo. The wind picked up during the night and I had to get up twice to fix halyards which were banging against the mast and keeping us awake.
 
We woke to blue skies and warm winds. The wind from the night was still blowing, rather unusually from the east. A leisurely breakfast was enjoyed in the sun on deck before a visit to the capitania and facilities was made. We sailed on the remnants of the easterly over the ria to Moana - which looked big enough to have a supermercado. Unsure whether we could leave the boat tied up in the harbour, I let the other three ashore, then went out again to drift along the coast in the now building south westerly. When the others had been picked up, we headed out to the islands which are at the end of the ria, effectively blocking the ria from the swell and winter storms. Here there are long beaches, fine walks on land and the one island is a bird sanctuary - landing forbidden. We had a long walk up to the lighthouse on the islands highest point - quite a slog up tight hairpin bends at the end. Incredibly beautiful! Pictures tomorrow, today's picture is of Kjetil and Grete.