Bermuda - Azores. Day 0

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 20 May 2007 15:16
 
Date: 20-05-07     Time: 15:00 UTC      Position: 32:24.0N  64:30.3W 

Distance last 24h: 8          Distance from Bermuda: 8           Distance to Flores: 1664
Wind speed & direction: N 15-20   Current COG, SOG: 081, 6.1    Waves: 2m        Barometer: 1020

Click here for English version;

Vinden dreide i løpet av natten - som den skulle, og det regnet en del - som det skulle, og etterhvert klarnet det opp litt og vinden løyet - som den skulle. Ser ut som at værmeldingen stemmer, og vi ble, etter en time med jobbing, reiseklar. Vi skulle gjort mer i går kveld, men vi hadde "skippermøte" ombord og det ble til at Ingrid skulle låne PC-en vår til å gjøre noe på nettet, mens jeg skulle "hjelpe" Morten fra Anna med satellittelefonen. Dette resulterte i at vi fikk det til å fungere halvveis, men det var noe med maskinen hans som stjeler kapasiteten til telefonen som vi ikke fant ut av. Jeg klarte også å snuble i ledningen og ødelegge en datakobling for ham.
 
Da ble det bare å pakke ned jolla, bytte gassflaske, lage mat, og gjøre alt klar til avreise. Vi gikk for motor ut av havnen kvart på elleve lokaltid og ble møtt av en frisk nordlig vind som gjorde at vi snart gjorde sju knop med bare litt seil oppe. Anne og Seven ligger rett bak oss, mens Luna Quest stakk tidlig og ligger nok tjue mil foran oss. Alt i alt, en bra start på turen.
 
 

English version

The wind veered northerly - as it should, it rained a bit - as it should, the wind weakened - as it should, then the rain cleared away - as it should. The weather forecast seemed to be right on the button, so there was no way to do anything but get under weigh. We should have done more preparations last night, but Seven and Anna came over for some PC-things. We ended up not getting Anna's PC and satellite phone to work as it should, and I managed to trip over a cable and break one connector from PC to phone!
 
In the drizzle I packed away the dinghy, put a new gas flask on line, make some food and make the boat ready for departure. We motored out of the harbour at 10:45 local time, were met by a northerly force 5 and were soon romping along at seven knots heading 081 degrees. Seven and Anna are a mile behind us, while Luna Quest got away early and are some way ahead of us yet.