La Rochelle

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 3 Aug 2006 18:55
Date: 03-08-06     Time: 17:30 UTC      Position: 46:08.55N  001:10.22W   Name: La Rochelle 

Click here for English version;

Vi har booket inn her i La Rochelle for tre netter. Havnen er et stykke fra byen, men det går en "buss" i form av en liten ferje mellom havnen og byen. Hvis du vil følge litt med oss og været, kan du klikke inn på en webcam ved å klikke her http://www.portlarochelle.com/webcam.php. Vi måtte opp til åtte idag for å slippe ut en annen båt, så vi fikk rikelig med tid i byen. La Rochelle er virkelig en perle - historisk og velholdt, og med havner i sentrum med utrolig mange spisesteder rundt og i bakgatene. innseilingen til havnen er beskyttet at to imponerende festninger (se bildet). Siden vi ikke hadde brød til frokost ombord, ble det frokost på fortauskafé i La Rochelle -veldig behagelig å sitte der og betrakte verden som går forbi. Selve byen er ganske stor - det bor 80.000 i La Rochelle, med 140.000 totalt i omegnet. Sentrumsområdet er i hovedsak fra 17 og 18 hundretallet med smale gater, og enda smalere sidegater og smug. Vi gikk og gikk, stoppet for øl, stoppet igjen for lunsj, og igjen for is før vi tok ferja tilbake til vår havn der vi skulle vaske sengetøy og kjøpe vin til middagen. Litt handling ble det også. Rønnaug fant en fin badedrakt og en bikini på salg.  Nigel kjøpte noe nytt fiskeutstyr og en ny kniv til båten.  Det andre bilde viser et godt oversiktsbilde og viser hvor stor havnen her er.
 
 
Port entry
Our harbour.

English version

We have booked in here at La Rochelle for three nights. The harbour we are staying in is some way out of town, but there is a frequent "bus" service by boat to the centre of town. If you want to see how the weather is here, the harbour has a webcam which you can see at http://www.portlarochelle.com/webcam.php. We had to get up before eight to let another boat out, so we had plenty of time to see La Rochelle. The town is a real gem - old and well kept, the town is based round three harbour basins, the main one surrounded by restaurants. The harbour entrance is guarded by two old forts - quite a sight (see picture). The town centre is pretty old - much from the eighteenth century, based on narrow streets (mostly car free) with even narrower alleys and back streets. We spent the day looking round the town, doing a little shopping (Rønnaug needed a new bikini and swimming costume), seeing a small fraction of the sights, and taking lots of breaks. We started with a light breakfast, a beer at twelve, lunch at one, and ice cream at three. By then we were pretty weary, and took the ferry back to our harbour where we bought wine for dinner tonight, and put on a load of washing. The second picture shows just how big the harbour is.