Dingja - Balestrand

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 30 Aug 2007 17:51
Date: 29-08-07     Time: 17:00 UTC      Position: 61:12.62N  006:32.23E   Name: Balestrand 

Click here for English version;

Etter en uke med frisk nordvestlig vind, måtte vinden forsvinne i dag da vi skulle østover langs Sognefjord. Da ble det enda flere timer for motoren. Til gjengjeld var temperaturen hakket varmere enn på kysten og da sola tittet fram var det riktig så behagelig på dekk. Vinden prøvde gjentatte gange å komme med nok styrke til at vi kunne dra ut seilene, men med en lang dag foran oss var det ikke fristende å seile i fire knop helt inn til Balestrand. Vi fikk endelig heist seil med bare tre timer igjen til Balestrand - og stillheten og den vakre fjorden ble en flott opplevelse. Fjorden er utrolig vakker, og alt virket ekstra grønt og frodig i år - sikkert den kalde fuktige sommeren som har æren for det. Fjellene virker høyere, skarpere og brattere - men det kan jeg ikke forklare utifra været - bare at vi har glemt hvor vakkert det er. Også litt spesielt var det å se nysnø på de høyeste fjelltoppene (se dagens bilde) - det er litt tidlig å se nysnø i august spør du meg. Snø har ikke vi sett siden juni ifjor (på Ben Nevis).
 
Nysnø på fjelltoppene!
New snow on the high mountains - brrrrrr!

English version

After a week of continuous fresh north westerly winds, we awoke to clear skies and not a breath of wind. So the motor got to run a few more hours today. The positive side of the lack of wind was that the temperature was that much higher and in the sun we could actually sun ourselves to refresh the faded Caribbean tan. The wind did slowly build as the day went on, but we had a long day to do so didn't roll out the sails until we knew that we could manage at least five knots - which meant only the last three hours of the sail in to Balestrand. Once the motor was off the quiet of sailing combined with the beautiful fjord was a pleasant "welcome home". The greens seemed even more lush than we remembered them - perhaps due to the cool wet summer. The mountains seem higher, steeper and sharper - hardly the result of the weather; we just don't remember how beautiful it is! Unusually for August there was even new snow on the higher mountains - see today's picture. We haven't seen snow since June last year - on Ben Nevis.