Arrival Falmouth

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 28 Jun 2007 19:07
Date: 28-06-07     Time: 18:00 UTC      Position: 50:09.24N  005:03.92W   Name: Falmouth 

Click here for English version;

Ankeret traff havnebunnen litt før klokka ti (Azorene-tid, 23 lokaltid). Ankerdram i form av champagne etterfulgt av rom og whisky var ikke så mye senere på kvelden. Det var godt å sove uavbrutt av kalde nattevakter og våkne til en båt forvarmet av diesel-varmeren. Etter en svippetur ut på åpent hav for å tømme septiktanken skulle vi returnere for å finne oss en gjesteplass i havnen. Etter åtte dager med eksemplarisk oppførsel, gikk autopiloten berserk på denne lille turen. Vi rotet vekk en halvtime for å se om det var den samme kabelen som ga oss trøbbel på turen fra Bermuda - men kunne bare konstatere at problemet lå et annet sted. Vi kjørte gjennom kalibreringsprosedyren og alt virket som normalt igjen - noe mystisk.
 
Her er det dyrt å ligge i gjestehavnen. Vi tok kontakt med den ene havnen der Dream Catcher ligger og de skulle ha tretti pund for natten pluss strøm. Den andre havnen var "bare" £24 for natten - så her ligger vi. Vi ligger iallfall sentralt og med gode fasiliteter i form av dusj osv. Å dusje var høyest på prioriteringslista - vi dusjet sist for en uke siden og det var vel på tiden med å skrape av det verste laget med møkk fra kroppene våre. Neste på lista var en tur innom puben for øl og en hamburger til lunsj. Det er også mindre hyggelige jobber på lista når man ankommer havn etter åtte dager på havet - ikke minst å få spylt av saltlaget. Men nå er noen av jobbene gjort - klesvasken blant annet - og vi kan slappe av og kose oss med en kveld på byen.
 
Champagne til ankerdram - merk skjeggeveksten til gutta!
Champagne to celebrate - notice the unshaved chins and unkempt hair.
 
Like ubarbert, flyttet vi båten i dag tidlig. (f.v. Reidar, Nigel, Thorstein)
Still unshaved, we motor into the visitors harbour. (From left: Reidar, Nigel, Thorstein)
 
To delfiner fulgte oss i to timer den siste dagen
Two dolphins folowed us for two hours on the last day of the crossing.

English version

The anchor was in the sand before ten (UTC, eleven local UK time) last night, the champagne was on the table shortly afterwards, followed by rum and whisky. It was nice to sleep a whole night without having to get up for a freezing cold night watch. The diesel heater had warmed the boat up nicely by the time we got up in the morning too (surely not necessary in late June in South England? - what happened to global warming?). We just needed to leave the harbour to empty the septic tank before going into the visitors harbour, but on this little trip the autopilot went crazy - having performed perfectly continuously for eight and a half days. This delayed us for a while as we tried to find the fault - suspect wiring being the most likely reason as we experienced going to the Azores. This proved not to be the case, so we ran a complete reset program which then seemed to cure the problem - most peculiar.
 
It is pretty expensive to stay in the visitors harbours here - we called up one place who wanted £30 for one night plus electricity, another wanted "only" £24 - which is where we are now. This is very centrally placed for the town and has nice showers and laundry gear. After a week without showering this was job number one on the list - also getting the stubble scraped away. The next "job" was to have a couple of pints of good English beer and a pub lunch. Other more mundane jobs involved washing salt off our foul weather gear and doing some minor repairs. But now we can relax and go out for a meal in town.