Rodney Bay - Alone again

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 8 Feb 2007 22:40
Date: 08-02-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:04.567N  060:56.951W   Name: Rodney Bay, St. Lucia 

Click here for English version;

Vi spiste en nydelig middag på karrihuset "Razmataz" i går. Alle måtte forlate skuta for å gå på do på land i dag tidlig! Vi hadde ikke de store planene idag, vi hadde undersøkt om Molly og Keith kunne sitte på med bussen som går fra hotellene i nærheten til flyplass - også arrangert av Virgin Atlantic som de skulle fly med. Ikke noe problem ble vi forklart - ta bagasjen til et av hotellene på morningen slik at alt kan sjekkes inn der og da, og da slipper man også å komme så tidlig til flyplassen siden bagasjen reiser tidligere med lastebil og man har allerede sjekket inn. For godt til å være sant nesten - også siden dette skulle koste bare halvparten av det en taxi koster. Etter en litt tidlig frokost tok de en taxi over til hotellet med avtale at vi ville treffe dem til lunsj. Etter en time var de tilbake ombord - det var nye sikkerhetsregler som sa at kun hotellgjester kunne benytte seg av bussen og innsjekkingen! Dermed ble det vanlig taxi til flyplassen pluss utgiftene til to taxier fra havnen til hotellet og tilbake. for å gjøre vondt verre er flyet deres fire timer forsinket pga. snøvær i England. I mellomtiden hadde vi (99% Rønnaug!) fått vasket båten innvendig, levert klesvasken osv. Etter å hatt båten til oss selv i en time - og vært glad for det - var vi plutselig fire ombord igjen. Dagen gikk - vi spiste en avskjedslunsj på Scuttlebutts, spilte bridge på internett (beklager Harry Arne - sju ruter var litt for hardt meldt!) og prøvde å holde oss kjølig. Som dagens bilde viser var ikke det så lett å holde seg kjølig i dag.
 
Nå har vi endelig båten til oss selv igjen. Det er merkelig med gjester - det er kjempekjekt når de kommer og kjempekjekt når de reiser igjen - uansett hvor godt man kommer overens med gjestene. Det er først når man ikke har båten til seg selv av man kan sette pris på tosomheten.
 
Molly og Keith søker skygge og bris på dekk.
Molly and Keith seeking shade and breeze under the awning on deck.

English version

We had a very nice curry at the Indian restaurant yesterday - "Razmataz". We all had to hastily abandon ship this morning in order to get to the toilets on land! We had noe plans for today as Molly and Keith were leaving. We had previously checked with Virgin Holidays whether they could use the same hotel transfer bus from the hotels near here to the airport and found out that this was about half the price of a taxi, plus they could check in the luggage at the nearby hotel in the morning and thus not need to get to the airport so very early to check in there - too good to be true almost. We packed them into a taxi after an early breakfast, arranging to meet up with them at the hotel for lunch. We started on the chores of delivering the laundry and gas bottle, cleaning the boat etc. An hour later they were back on board with their luggage again! Despite being told the same information from two independent sources, they were not allowed to check in their luggage due to new (presumably security) guidelines. So instead of saving a bit of money they ended up shelling out for a two taxis locally and the one to the airport! To make tings even worse the snow in England lead to a four hour delay in the plane leaving Manchester, so their departure time from here is also four hours delayed - currently estimated as 01:00 local time. We had a goodbye lunch at Scuttlebutts - the same place as we first ate at when we arrived at Rodney Bay after the Atlantic crossing. The afternoon was hot and sunny so we mostly tried to keep in the shade, reading, sleeping or playing bridge. See today's picture of Molly and Keith seeking the shade and the breeze.
 
Now we finally have the boat to ourselves again after two weeks - and are preparing for departure tomorrow.