Kragerø - Risør

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 14 Aug 2007 18:24
Date: 14-08-07     Time: 17:30 UTC      Position: 58:43.52N  009:15.35E   Name: Risør 

Click here for English version;

Til tross for at middagen med Bente og Per dro ut til etter middnatt, var vi oppe ved halv ni tiden i dag tidlig. Etter en rolig frokost og litt prating med Bente og Per, var det på tide å få opp ankeret. Dette var ikke så lett fordi det hadde satt seg fast i noe tauverk som hadde et par steiner bundet fast på enden. Vi slet litt med å få ryddet ankeret fordi tyngden av ankeret og alt annet var mer enn vinsjen greide å dra opp på ankerrullen. En kniv ble løsningen. Så var det bare å gå for motor i den idylliske skjærgården inn mot Kragerø før fjorden svinger ut mot åpent hav. Der ute ble vi møtt av en frisk bris rett i mot oss, med tilhørende ubehagelige bølger. Vi bestemte oss for å avslutte turen i Risør der vi ankret opp i "Pjolter Bay" - en populær bukt men i dag hadde vi ankringsplassen til oss selv, og bare én båt som ligger ved brygga - sommeren er tydeligvis over for i år. Her er det bare en kort tur med jolla for å komme inn til selve byen. Risør er en koselig og typisk sørlandsby og det var godt og varmt å sitte ved brygga der og lese avisen. En softis hører også til slike steder. Vi har litt romantiske forbindelser med Risør - det var her på en seiltur i 1992 at jeg fridde til Rønnaug! Se dagens bilde. 
 
På restaurant "Kast Loss" fridde jeg til Rønnaug for nesen femten år siden. Hun valgte å kaste loss med meg!
I proposed to Rønnaug at this restaurant in Risør almost fifteen years ago!

English version

Despite a most pleasant dinner with Bente and Per which lasted until after midnight, we were up at eight thirty this morning - in delightful sunshine. We got away after saying our goodbyes to Bente and Per, but had to spend ten minutes clearing the anchor which had got caught up in some old ropes tied to quite large stones. This was an awkward job as the anchor winch wasn't strong enough to lift the combined weight onto the bow roller - but in the end some knife work freed things up and we could motor through the charming skerries into the town of Kragerø, then out the fjord to the open sea. Here we were met by a fresh breeze dead on the nose, with nasty waves which caused the boat to slam. We decided then to cut the trip short and go into Risør - just 15 miles for the day's run. We anchored in a charming bay, known locally as "Pjolter Bay", which is very popular in the high summer - but today almost deserted - just one sail boat alongside the jetty and no other boats at anchor. From here it is just a short dinghy ride over to the town of Risør - with which we have certain romantic connections as it was here I proposed to Rønnaug back in 1992! - see today's picture. The town is a typical charming south-coast town with small white houses and a small town centre selling most things one needs.