St. Lucia, Rodney Bay

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 20 Dec 2006 22:42
Date: 20-12-06     Time: 23:00 UTC      Position: 14:04.46N  060:56.93W   Name: Rodney Bay

Click here for English version;

Man blir litt overrasket av været her - det kan pøse ned noen voldsomme regnmengder i løpet av kort tid. I dag var en slik dag - og vi var ute da regnet kom. Det var bare å stå i butikken inntil det verste hadde gitt seg. Det er typisk at det regner i det man skal sette i gang med noe arbeid på dekk - og kan bare rømme inn i båten. Nå er båten nesten seileklar, og de siste restene skal vi ordne i morgen tidlig. Forhåpentligvis har vi nok mat og drikke ombord for 10 dager, alle de viktigste jobbene er gjennomført og vi selv er innstilt på å forlate de trygge omgivelsene som marinaen gir for en eksistens hengende i enden av ankerkjettingen. Vi har med oss to haikere - en mor og datter - som skal treffe venner på Bequia. Dette fører til ekstra papirarbeid for meg både her og på Bequia, men til gjengjeld får vi litt mer søvn på nattseilasen over siden moren kan seile - hun var med en annen båt over Atlanteren sammen med resten av ARC.
 
Sagaen om spinnakerbommen tok en ny vri idag da Bjørn Vidar fra Ringhorne fortalt at han muligens kunne selge oss sin bom - han har to og den ene er mer til spinnakerbruk - som han ikke har. De skal tenke litt på det.
 
I dag kom den aller siste ARC-båt til havnen og det var stor festivitas med tuting og heiing. Se dagens bilde.
 
Stor velkomst for den siste ARC-båten.
Big reception for the last ARC boat to arrive at St. Lucia.

English version

The weather here is a steady surprise. It really bucketed down this morning - just when I had jobs to do on deck. We got caught out in a shop and had to wait for some while to wait for it to ease off. We have at least finished the most important jobs on the boat and an hours work in the morning should have us ready to sail. It may take longer than that to get the paper work done though. We have two hitch-hikes coming with us - a Norwegian lady (who sailed the ARC in another boat) with her daughter. This will at least give us a bit more sleep on the overnight crossing to Bequia. I just hope that the paper work and buracracy at each end of the journey doesn't cause too much trouble.
 
The saga of the spinnaker pole took a new turn today when Bjørn Vidar from Ringhorne told me that he could perhaps sell us his spare pole - which I think would do us nicely, though it is a slightly larger diameter. They will think about it and let us know in Bequia..
 
The last ARC boat arrived today - to loud welcoming blasts on the fog horns and lots of spectators - see today's picture.