Falmouth Harbour - Jolly Harbour, Antigua

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 29 Mar 2007 23:59
Date: 29-03-07     Time: 22:30 UTC      Position: 17:04.48N  061:53.51W   Name: Jolly Harbour 

Click here for English version;

I går kveld spiste vi ute på restauranten "Abracadabera" - italiensk med god mat til overkommelige priser. Både Rønnaug og jeg valgte husets spesialitet - spedgris - nydelig. Vi spiste sammen med David og Jan (fra "Irie") og deres datter, svigersønn og barnebarn. Alle koste seg veldig. Det blir mest sannsynlig siste gang vi treffes på denne siden av Atlanterhavet.
 
Med stadig bedring å spore på fot-fronten, var det på tid å komme oss videre i dag. Vi valgte å seile rundt kysten til Jolly Harbour der vi ligger for øyeblikket. Her kunne vi sjekke ut av landet - en enda lengre og mer komplisert prosess enn innsjekkingen for en uke siden. Det gikk bra til slutt selv om vi fortsatt manglet Cricket-visum og at passene ikke hadde stempel fra innreisen. Vi tittet litt rundt Jolly Harbour - mest etter en båtutstyrsbutikk som kunne selge oss en inverter, men til tross for et ellers godt utvalg, ble det ingen inverter på oss i dag. Jolly Harbour er en meget godt beskyttet havn - velegnet til å gjemme seg hvis man skulle være her i orkansesongen. Ellers var det ikke noe spesielt. Jeg dropper bildet i dag siden jeg ikke har WiFi og at vi ikke har tatt bilder av ting som er verdt å bringe videre.
 
 

English version

We ate out at a very nice Italian restaurant - Abracadabra - together with David and Jan (from "Irie") and their daughter, son-in-law and granddaughter. Rønnaug and I both chose the house speciality of suckling pig - very tender with delicious thin crackling. Everyone had a good time. That is most likely out last get together with David and Jan on this side of the Atlantic.
 
With the foot getting steadily better, it was time to move on today. We moved the 11 miles round the coast to Jolly Harbour where we are laying at anchor as I write. Here are the necessary offices to check out of the country - a long process today despite the large number of employees, who seemed more interested in the one day cricket match between New Zealand and the West Indies. Despite not having our passports correctly stamped when we arrived, we seemed to get out of it without trouble. We just strolled round Jolly Harbour a little, but the place had no appeal to me as it was more of a hotel and residential complex than a proper harbour and seemed rather dead. As a harbour it is however very well protected and a well known "Hurricane hole" where one can seek refuge from the hurricanes if one should be unwise enough to be here in the hurricane season. Even the well stocked chandlers did not have the inverter we need for the PC. There is no picture today as I don't have WiFi coverage, nor did we take any pictures worth sharing.