Isla Graciosa (N. of Lanzarote)

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 22 Oct 2006 17:56
Date: 22-10-06     Time: 17:00 UTC     Position: 29:13.67N  013:30.20W   Name: Graciosa 

Click here for English version;

Etter mye frustrasjon i går kveld fikk jeg endelig sendt bloggen samt noen andre meldinger og en krass melding til han som jeg kjøpte telefonen, tellerskritt og programvaren av. Det er nok ikke hans feil heller hvis det var noe feil med Iridium. Nok om det; vi fikk enda en fin natt men vinden dreide mer aktenfra så vi måtte spri genoaen rundt middnatt, og vinden døde neste helt ut på natta og vi motorseilte en stund før vi rullet inn seilene og gikk for motor de sju siste timene med ankomst etter 51 timer på sjøen. Vi hadde enda en klar nattehimmel med stjerneskudd og gode betingelser for å sove på frivaktene og småduppe med en vekkeklokke på vakt. Vi fikk selskap av enda en båt i løpet av kvelden som jeg tror var fransk. Dream Catcher var litt mer ivrig etter å brenne diesel og de forsvant over horisonten rundt to tiden, mens Danskene var innom tre sjømil hele tiden.
 
Isla Graciosa (vi pleier å kalle øya for Grandiosa, selv om den ikke ligner en pizza) er en ganske liten øy,  7x3km i dimensjon med fire gamle vulkaner, den største 266m høy. Ellers er øya noe ørkenaktig. Nokså uberørt av turisme er det kun et par tusen faste innbyggere fordelt på to tettsteder. Det er ingen ordentlige veier heller. Det gir en smak av hvordan Kanariøyene må ha vært før turistene kom i strie strømmer. Havnen er grei nok men mangler fasiliteter man er vant til fra andre plasser (som vann og strøm), til gjengjeld er havneavgiften ganske rimelig.  Her er vi på lokaltid, som er det samme som UTC (eller GMT), mens dere hjemme i Norge går ikke over til vinter tid (som er UTC+1) før neste helg. Ellers har vi nå kommet syd for 30 breddegrad, siden vi startet nord for 60 beryr det en tredjedel av veien fra ekvatoren til nordpolen har vi nå lagt under kjølen vår.
 
Dagens bilde fra matlagingen underveis.
 

English version

After all the frustration with posting the blog yesterday we did at least have a good night's sail, though the wind weakened steadily and after a few hours with poled out genoa, we resorted to motor-sailing, then to motoring the last seven hours into harbour, arriving 51 hours after our depart. Another clear night sky with shooting stars and enough stars to look at without seeing the same one twice or thinking the same thought twice. With little wind and calm sea conditions on board were good for sleeping on the off-watches, and snoozing with the alarm clock when on duty. We were joined by another sail boat in the night, French I believe, but Dream Catcher were keen to burn diesel and motored over the horizon about two-ish. We were within three miles of the Danish boat all the night.
 
The little island of Isla Grasiosa is only about 7x3km with four extinct (I hope) volcanoes, the largest 266m high. Mostly untouched by the tourists there are just a couple of thousand inhabitants divided between two villages. There are no proper roads, cars do not seem to exist, the whole place being as I imagine the entire Canaries were before the tourism industry really got going. The harbour is quite OK, but lacks some of the facilities (like water and electricity) of mainland harbours, though this is perhaps reflected in the harbour fees which are very reasonable. Local time here is UTC (same as GMT), summer time is over here whereas Norway and the UK change to UTC+1 and UTC next weekend. You will notice from the position that we are now south of thirty degrees latitude, considering that we started north of sixty degrees this means that we have come south by a little more than one third of the distance between the equator and the north pole!
 
Today's picture from dinner preparations on the crossing.