Nazaré

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 25 Sep 2006 19:21
Date: 25-09-06     Time: 16:00 UTC      Position: 39:35.03N  009:04.52W   Name: Nazaré

Click here for English version;

Endelig har barometeret begynt å stige igjen.  Noe regn har vi også hatt idag, men stort sett en fin dag.  Det fine været har ført til at det har vært litt bevegelse i havnen.  Noen båter har reist og andre har kommet.  Vi har nå en annen norsk båt liggende på utsiden av oss.  Båten heter "Pauline" og er fra Bergen, og en vi har møtt tidligere og som også er på vei til Karibia.
 
Dagen har gått med til å forberede turen til Madeira.  Vi har pakket ned gummijolla og Nigel har ryddet litt i lagringsplassen vår.  Vi hadde også en idé-dugnad i forhold til hva vi trenger å handle av mat, drikke og forpleiningsartikler for vår store tur over Atlanterhavet.  Dette har vi nå lagret i et regneark med varetype, mengde, og hvor i båten vi skal lagre dette.  Meget systematisk.
 
En deilig fiskelunsj på vår faste restaurant ble det også.  Her kom vi i hyggelig prat med et engelsk par som også skal samme vei som oss. Det er alltid artig å høre hvordan andre båter organiserer sine nattvakter og det er mange likhtetstrekk i hvordan vi gjør dette.  Mann og kone kombinasjonen har sjelden faste skift, men er litt mer fleksible.  Alt avhenger da mye av personlig preferanse, vær og dags-form.
 
Vi har nesten fulle dieseltanker, men siden vi hadde solgt det vi hadde av reserve på våre jerrykanner fant vi ut at det var greit å få dette etterfylt nå før vår 4 døgn over til Madeira.  Nigel fikk låne en sykkel av Petter på den norske båten, så slapp vi å bære dette ca 0,5 km.
 
Vi fikk også byttet noen DVD'er med "Roamer", samt 3 "nye" bøker ble byttet fra biblioteket på havnekontoret. Bok-bytte er et kjempebra system som mange havner tilbyr.
 
Dagens bilde er av "Roamer" fra Nord-Irland (Kate og Davey) som har seilt med oss fra Baiona. Vi traff dem for første gang i A Corunã.
 
 

English version

The barometer has finally startet to climb again.  We have seen some drizzle today, but overall it has been aother nice varm day.  The nice weather has led to some boats leaving and others arriving.  Now we have another Norwegian boat named "Pauline" which we met earlier up the coast in Spain.  Petter is a single handed sailer from Bergen and is also on his way to the Caribbien.
 
The day have been spent preparing for the crossing to Madeira.  We have packed down the rubber dingy and Nigel has organised the storage area a bit better. We also had a brain-storming session on what we need to source for our big crossing over the Atlantic.  This is now stored in a spreadsheet with description, volume, and where in the boat we intend to store the goods.  Very systematic.
 
A lovely fish lunch was devoured at our usual resturant.  Here we met an english couple who are doing the same trip as us.  It is always interesting to share information about how we organise life on-board (i.e. night shifts), and it is amazing how many similarities there are.  Husband & wife crew rarely have a strict shift structure.  They often have a more flexible structure - all depending on  personal preferences, weather, and the days condition.
 
We have almost full diesel tanks, but since we sold the content of our spare jerry can to another boat in the last harbour we found it now useful to fill up that one again since we have time.  Nigel borrowed Petter's bike so he didn't have to carry it for 0,5 km.
 
We exchanged some DVD's with "Roamer" before they departed today, and Rønnaug got 3 "new" books exchanged in the harbour's book exchange.  Book exchange is a great service that many harbour offices offer visiting yachtsmen.
 
Today's picture - Roamer (Davey and Kate) from Northern Ireland departs - we have sailed with them from Baiona in Spain having first met them in A Corunã..