Bermuda - Azores. Day 1

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 21 May 2007 16:04
Date: 21-05-07   Time: 15:00 UTC   Position: 33:03.78N 062:08.18W 

Distance last 24h: 126     Distance from Bermuda: 135      Distance to Flores: 1539
Wind speed & direction: 8-10, ENE      Current COG, SOG: 087, 4.2  Waves: ~1m    Barometer: 1021

Click here for English version;

Egentlig har vi hatt en drømmestart til turen. Motoren har vært av siden vi kom gjennom "Town Cut" ut av St. Georges, og inntil for en time siden har vi ikke hatt behov for full seilføring heller. Vinden har gradvis løyet og ved 11-tiden (lokaltid) var vi enig om å få opp farten litt, og gå mer rett øst. Anna og Seven har startet sine motorer, men vi går fortsatt for seil slik at de innhenter oss. Det har vært litt frustrerende til tider at Anna ligger så langt bak oss - og vi tusler av gårde i bare tre knop med innrullede seil, mens de klarer ikke å få opp båtfarten for å innhente oss. Vi har hatt strømmen mot oss hele tiden - fra 0,5 til 1,2 knop - frustrerende.
 
Det var grådig kaldt i natt (vent til vi seiler i Norge i mai - da er det virkelig kaldt!) og vi måtte pakke oss inn som om vi skulle kjøre snøscooter over Finnmarksvidda i februar. Nattevaktene gikk bra, men søvnen blir ikke så bra den første natta på havet. Vi hadde flott stjernehimmel i natt og mange stjerneskudd ble observert, og bare noen få tynne skyer i dag. Ingen alvorlige hendelser utover en toalett som har begynt å dryppe litt og en flygefisk som prøvde å begå selvmord på dekket, men ble raskt reddet og slengt på sjøen igjen.
 
Vi spiser godt, og mye av en 'energien' går med på å finne rutinen til å leve ombord på havet igjen - vakt, spise, sove, og så er det på han igjen.  Vi fungerer meget godt som et team og utfyller hverandre ombord i båten - en god forutsetning for en bra seilas.  I skrivende stund koser vi oss i solen; leser litt og holder VHF-kontakt med Anna og Seven.
 
 

English version

We have really had a near perfect start to this long crossing. The motor has been off since we passed through "Town Cut" leaving St. George's Harbour. We have only just rolled out all our sail area - though we could have done this earlier but we have been holding back so that we keep Anna in sight. She and Seven have now started their motors while we are still making reasonable weigh under sail. We are heading now almost due east - there are some low pressures well to the north east of us and we intend to keep out of their way - hence the slight detour. We have also been dogged by the current which has been against us between 0.5 and 1.2 knots - frustrating.
 
It was pretty damned cold on watch in the night - at least for us who are not used to the cold. I suspect that a night watch in May in Norway would be even colder! We had to pack ourselves in with lots of jumpers, over-trousers, woolly hats etc. There was a fine starry sky to look at which has given us a blue sky with just a few thin clouds today. Many shooting stars were observed during the night watch. We have had no serious incidents other than that one of the toilets has begun to drip seawater (now tightened - we will keep it under observation) and that a suicidal flying fish was rescued from its otherwise sure death as it flapped around on deck last night.
 
We are eating well and the most important aspect for us now is to get used to the ruotine of beeing at sea again.  We decided to stop the Stugerons today - we get very drousy byt taking them.