Klintholm - Copenhagen

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 30 Jul 2007 18:19
Date: 30-07-07     Time: 17:20 UTC      Position: 55:43.01N  012:35.51E   Name: Copenhagen 

Click here for English version;

Klintholmhavn ble ganske så full av båter i går kveld - det var varslet kuling fra vest fra morgentimene i dag. Da vi kom var båter fortøyd langs brygga to eller tre i bredden. Vi fant oss en plass med bare to båter, av omtrent samme størrelse som oss, og sa til dansken på den ytterste båten at vi ville ligge utenpå ham. Dette likte han dårlig og sa at det skulle blåse fra vest, lurte på hvor tung vi var osv. og ble så vanskelig at vi ikke gadd å ha noe med ham å gjøre mer, og la oss utenpå en annen båt - dog som båt nummer 4 i bredden. Tyskeren der var meget hjelpsom og tok imot tauene våre, tok tau i land osv - som båtfolk pleier å være. Det gikk ikke lang tid før det kom enda flere båter og dansken måtte til slutt godta at hele tre 40-fotere la seg utenpå ham! Vi spiste middag og gikk en tur i land. Her var det ikke så mye å se - en matbutikk og et par spisesteder. Hvis det skulle blåse opp til kuling var ikke Klintholm noe sted å tilbringe en dag eller to. Vi bestemte oss for å reise videre til København for å rekke fram før kulingen. Klokka ti kom vi ut - med hjelp var naboene våre (det var kommet enda en båt på utsiden av oss).
 
Vi fikk en veldig fin nattseilas - mye vind var det og litt for skarpt inn fra nord av vest, men sjøen var ganske rolig siden vi aldri var mer enn fire sjømil fra land og bølgene fikk da ikke tid til å bygge seg opp. Med fullmåne ble det aldri spesielt mørkt og uten andre lystbåter å ta hensyn til var det en lett og avslappende seilas, spesielt etter at vinden løyet fra liten kuling til frisk bris. Vi ankom København litt før sju og gikk og la oss med en gang. Vi har ikke gjort stort heller - det regnet litt fram til fire-tiden da vi gikk ut for å undersøke togforbindelsene til byen osv. Internett har vi også ordnet slik at vi kan skype, spille bridge, og sende store bilder med bloggen. Dagens bilder - morgentimene på vei inn til København og vindmøller ved København. 
 
Selv midt på sommeren er det kald på morgentimene - fôret seiledress, skjerf, lue, ski-votter.
Even in late july it is cold in the early hours - survivals suit, neck, fleece hat, skiing mittens.
 
Vindmøller like utenfor byen
Windmills in an arc just outside Copenhagen.

English version

Klintholm harbour was quite full when we arrived - and got even fuller as the evening progressed. There was a gale warning issued for the morning today and a lot of boats were probably looking for a safe harbour. When we came boats were rafted two or three deep along the quayside, we found a raft of similar sized boats and indicated to the Dane in the outer of the two boats that we would like to lay outside him. He clearly didn't like this and started to protest that the wind would be increasing etc. We went and put ourselves as boat number 4 in a different raft, alongside a very pleasant helpful German who helped us as we came alongside and took our shore ropes over the other boats to ensure a stable rafting - just as 99% of other sailboat owners are. As the evening wore on more boats arrived and the unhelpful Dane eventually had three boats outside him, while our raft was also five deep after another boat lay aoutside us. After a good dinner and a walk ashore - the village has one small general stores shop and three simple restaurants - we decided that this was no place to get gale bound for a day or two, so we hastily departed the harbour for an overnight sail to Copenhagen. We left at ten - with considerable help from our neighbours.
 
The night sail went very well - despite the wind increasing to a force 6 and coming rather sharp in from the north west. As we were never more than four miles from the windward shore the waves were small in comparison to the wind. With a full moon and clear skies the night was never dark and indeed went quickly. As we were outside the shipping lanes all the way, and no pleasure craft we out at all, we had the sea to ourselves and an easy run. We arrived just before seven, found ourselves a berth where the regular owner is away, and slept for a few hours. We haven't done so much at all today - there were showers in the early afternoon but now the sky is blue and the sun is shining. We have internet, power and water; three nights are paid for so now we can enjoy being tourists in Copenhagen. Today's pictures - morning watch on the way into Copenhagen and windmills.