Marigot - Simpson Bay

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 11 Apr 2007 23:34
Date: 11-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:01.95N  063:05.83W   Name: Simpson Bay 

Click here for English version;

Vi lever i informasjonsalderen, og informasjon er kunnskap, og kunnskap er makt. Tilgang til riktig informasjon er verdt mye penger. Så må vi også huske at tid er lik penger - og dermed kan man si at informasjon er lik penger eller tid - som vi opplevde i dag. Vi hadde hørt at man kunne få fylt europeiske (Camping Gaz) gassflasker på et supermarked i Marigot som heter Mammut. Vi tok med oss flaskene våre og spurte en taxisjåfør om å kjøre oss dit. Ikke så lett - stedet hadde byttet navn men han visste hvor det lå og for US$8 ville han kjøre oss dit. Det var en kort tur for $8 - omtrent norske priser vil jeg si. Men der byttet dem ikke flasker - men det var bare litt lenger opp i gata ble vi fortalt, og reiste straks dit. De hadde heller ikke den type gassflaske - men prøv bensinstasjonen litt lenger opp i gata sa dem. Dit gikk vi, men nei - men, det var en butikk som lå omtrent tvers over gata som hadde den type flaske. Men akk nei - men dette var tydeligvis en foretning som drev med gas, og da de sa at vi skulle følge gata till Bellevue og lete etter en butikk som heter Home 'n Tools, fattet vi endelig en mistanke om at vi var på riktig spor. Femten minutters gange i sterk sol og varme tok oss til Home 'n Tools der vi ble fortalt at Ja - de har vanligvis den type flaske, men Nei - de hadde dem ikke inne nå! Vi ble lovet at de skulle få inn flasker på fredag, så vi lot de to tomme flaskene våre stå igjen der og gikk tilbake til Marigot.
 
Der vi lå helt in til byen hadde vi bra WiFi gjennom en foretning eller restaurant og vi brukte litt tid til prating med venner og familie med Skype, samt å lese norske aviser. Vi fikk prate med moren til en av våre gode venner fra Porsgrunn som nettopp hadde fått installert Skype i påsken av svigersønnen Miles - det var litt artig. Dagens seilas var å runde øyas vestkyst igjen for å komme tilbake til Simpson Bay. I skrivende stund ligger vi utenfor lagunen og venter på broåpningen. Her har vi truffet våre venner i "Dream Catcher" som har ankommet etter en lang seilas fra BVI (British Virgin Islands). Vi skal ute på restaurant med dem i kveld. Jeg må kutte ut bildet i dag - ikke WiFi og ikke virker GPRS på mobilen heller.
 
 

English version

We live in the information era, information is knowledge and knowledge i power. Access to correct information is worth a lot of money - time is money - so we can conclude that information is the same as time or money - which is what we have experienced today. We were told that a supermarket in Marigot called "Mamouth" was the only place on the island where one can exchange Camping Gaz gas bottles. So we went ashore and asked a taxi to take us there - which would cost us US$8. The supermarket wasn't called Mamouth any more, but it was the same place with a new name so we went there and enquired about the gas. They didn't do that sort og bottle - but fortunately a shop just up the road did they said, so we walked there only to be told that we should perhaps try at the petrol station further along the road. The petrol station had gas bottles, but not the European sort - fortunately they knew just the place that did have them - just over the road! Over we go to a shop just dealing in gas bottles - but again we were pointed in the direction of another place, this time a fifteen minute walk away in the morning sun and heat. After a bit of a hike we found the shop called "Home 'n Tools", went inside and enquired. Finally - Yes, they did normally have that sort of gas bottle, but unfortunately they were sold out at the moment but would get new ones in on Friday. This was good enough for us and we left the empty bottles there and walked back to town.
 
We had good free WiFi access where we were anchored in Marigot, and spent a while on the net reading the papers and chatting with friends and family with Skype. The afternoon's sail was round the west end of the island again and back to Simpson Bay where we are currently waiting for the bridge to open. "Dream Catcher" arrived a couple of hours ago after an overnight sail from the BVI and we are getting together for dinner tonight. I have to cut the picture today as we have no WiFi or GPRS.