Still in Le Marin, Martinique

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 15 Feb 2007 22:21
Date: 15-02-07     Time: 22:30 UTC      Position: 14:27.93N  060:52.19W   Name: Le Marin, Martinique

Click here for English version;

Vi valgte å bli ombord til lenge etter lunsj i dag - jeg hadde litt avslutningsarbeid med mine prosjekter som skulle gjennomføres og Rønnaug skulle oppdatere hennes "minnebok". Jeg har også pløyet gjennom Peter Rørens bok "Kakelakkenes død" - som omhandler båten "Fredag" og deres ferd fra Norge til Karibia og livet deretter - på rekordtid og måtte starte enda en bok i dag. Spinakerbommen skulle hentes i dag tidlig, men det kunne vente til ettermiddagen. Jeg vil ikke kjede dere med detaljene nok en gang, men bommen er fortsatt ikke ferdig - kanskje i morgen.
 
Jeg har hatt kontakt med tre personer i min tid som seilbåteier som jobber med rigg - master, bommer stag osv. Den ene traff jeg bare kjapt i Las Palmas. Han klatret opp i masten for å foreta en sjekk - og påpekte en del ting som kunne forbedres. Han likte jeg godt. De andre to - Phillipe her og Henrik fra Bergen har jeg ikke så mage godord for - iallfall når det gjelder å levere varen til avtalt tid, selv om begge er jo hyggelige mennesker. Våre problemer med denne bommen blekner til ingenting i forhold til utfordringene Morten og Liv Grete ombord i "Anne" har hatt og fortsatt har. Båten deres - en 30 år gammel Boström har vært verden rundt en gang før med sine forrige eiere. Vi traff dem i Lanzarote med store vannlekkasjer rundt propellakslingen. De kom på land i Las Palmas for å skifte tetningen men ble stående på land i nesten fire uker før de endelig fikk kløyvd den gamle fra akslingen. Nå har de motorhavari - antageligvis dieselpumpa, og har hatt problemer med levering av pumpa og tollklarering. Nå at pumpa er her i Le Marin har ikke mekanikeren tid før på mandag å se på saken. De har også problemer med andre lekkasjer av både regn og sjøvann. Til tross for dette er de utrolige blide og hyggelige mennesker med fire flotte barn. Og jeg som blir grinete av en liten forsinkelse med en spinnaker bom! De fortalte at de fikk en del rare blikk da de gikk på rulleski langs veiene her på Martinique. Eldstesønnen er aktiv i langrennsmiljøet og har behov å holde utviklingen i stil og form hvis han skal hevde seg når han kommer hjem. Folk her er ikke vant til rulleski. På de andre øyene er veiene i for dårlig forfatning til å kunne bruke dem trygt.
 
I morgen skal jeg legge ved noen bilder fordi vi skal inn på internet-café.
 
 

English version

Despite the temptation to rush over to the rigger's workshop and pick up the spinnaker boom in the morning, we stayed on board finishing up some of the projects we were working on yesterday. This took us to lunch and siesta - then we went over to the rigger's shop. I won't bore you with the details, suffice to say that the boom is still not ready and "perhaps tomorrow" is the best we could hear.
 
My faith in the riggers of the world is falling fast. The guy who got us a new mast a few years ago was another one who could never finish a job or give an accurate time for completion. The same goes for this place. To save the reputation of riggers I must point out that Jerry, who did an inspection of our rig in Las Palmas, was a great guy. However our little problems with this really pale into insignificance compared to Morten and Liv Grete on board "Anne". They bought a 30 year old Boström which had been around the world once before and didn't really have the time to shake out the bugs before starting their Atlantic circuit. They have had big problems with leakage round the propeller axel, other leakages, salt water in the diesel tank etc. Now their motor won't go - presumable the diesel pump has corroded from the inside because of the sea water in the diesel tank. A new pump has finally arrived in Martinique, spent almost a week getting customs clearance, and now the mechanic they are using to get the pump and install it hasn't time until Monday. Despite this and many other setbacks they are always positive and happy. They also have four charming children who have been with them all the way from Norway. And to think that I get grumpy over a few day's delay for a non-crucial thing like a spinnaker pole!
 
Tomorrow we will put in some photos as we are going to an internet café.