Mandal - Sirevåg.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 19 Aug 2007 18:59
Date: 19-08-07     Time: 18:00 UTC      Position: 58:30.19N  005:47.80E   Name: Sirevåg

Click here for English version;

Mandal kan anbefales - spesielt utenom sesongen. Her var det veldig god plass, man ligger midt i sentrum, det var gratis WiFi, og ingen tegn til noen som skulle ha havneavgift. Lavtrykket som har gitt oss sydvestlige vinder over så lang tid har endelig flyttet seg vekk og vindene er blitt erstattet av en svak østlig bris - for lite til å gi akseptabel fremdrift, men nok til å rote opp sjøen med gamle bølger fra sydvest, og nye fra øst. Dagens lange etappe er utaskjærs men til slutt ble det  litt seiling rett før vi rundet Lindesnes, så motorkjøring til Listalandet, men så kom vinden for fullt og vi spridde seilene og hadde bra bør til vår natthavn Sirvåg, nordvest for Egersund. Regnet som vi våknet til gikk over i lette byger før det forsvant totalt og vi ble sittende igjen med brukbart men overskyet vær. Lindesnes er Norges sydligste punkt på fastlandet og stikker såvidt syd for 58 grader nord. Så nå er vi på vei nordover igjen og slutten av reisen nærmer seg med stormskritt. Nå med Lindesnes, Listalandet og halve Jæren bak oss kan vi slappe av de siste tolv dagene. Dagens bilde: Lindesnes.
 
Lindesnes - fastland-norges sydligste punkt.
Lindesnes - the southern end of Norway.

English version

I can certainly recommend Mandal as a place to visit, at least out of the main summer season of July. There is plenty of room, one is right in the town centre, there is free WiFi and no one seemed to want to collect any harbour fees. The low pressure system which has given us south westerly winds for so long now has finally gone away and we started the day with a weak easterly breeze - too little to sail with though as we had a long run to do today and needed to maintain a good speed. We did get to sail later however - which was very nice as we have motored pretty well all the way from Sweden! Now we have the tough coastal passages behind us - Lindesnes, Lista and half of the long Jæren stretch. This means that we can now take our time on the last legs home to Årdal - where we will arrive in thirteen days time. The headland at Lindesnes is Norway's most southerly point (of the main land), sticking its head just a mile south of 58 degrees north. This marked the most southerly point of this part of the journey, and it is now nice to be heading north again towards home. Today's picture - Lindesnes.