Union Island

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 10 Jan 2007 23:29
Date: 10-01-07     Time: 23:59 UTC      Position: 12:35.75N  061:24.73W   Name: Clifton, Union Island 

Click here for English version;

Vi har vært mange plasser i dag. Vi dro først ca 5 sjømil ned til Tobago Cays, her er det fire små øyer bak et rev formet som en hestesko - og noen har vært så oppfinnsom og kaldt dette revet "Horseshoe Reef". Det er veldig flott der - men utrolig mange båter. Siden været ikke var det beste nøyde vi oss med å kjøre rundt litt og titte på alle båtene før vi seilte videre til Palm Island - en tur på enda et par sjømil. Her ankret vi opp for lunsj sammen med Dumle, Sailabout og Hvorfor Ikke. Palm Island er en veldig liten øy, og det hele består i et hotell med fine bungalower, flotte strender, og høflige sikkerhetsvakter. Man kan gå i land men ikke lenger enn til stranden eller den ene baren som ikke er helt forbeholdt hotellets overnattingsgjester. Vi gikk ikke i land, men dro inn til Union Island - enda et par sjømil - der vi nå ligger for anker bak et rev som tar bølgene men ikke vinden. Faktisk er dette den roligste havnen vi har vært i siden vi dro fra Rodney Bay før jul. Dønningene kommer bare ikke inn her.
 
Vi har vært i land her og traff de andre norske båtene som ligger fortøyd til en brygge tilhørende en restaurant. Byen er atskillig mer hyggelig og velutviklet med butikker sammenlignet med Charlestown, men utvalget i matbutikkene er fortsatt svært begrenset. Grønsaksmarkedet er derimot bra (men dyrt) og vi skal inn til byen igjen i morgen for å handle mat til noen dager. Union Island (direkte oversatt "Fagforeningsøya") har flott natur med større og bratte fjell enn de andre øyene i Grenadinene. Det frister å ta seg en lang gåtur på øya, men det virker litt skummelt her og vi vil iallfall ikke være i land etter det blir mørkt. Dagens bilde ble tatt ved Palm Island - nydelig sted rett  - fra salgsbrosjyrene for Karibia.
 
Vår ankerplass for lunsj ved Palm Island
Our lunch spot on Palm Island.

English version

We have been to several places today. We left Charlestown for the five mile sail down to Tobago Cays where four small islands and a whole lot of reefs forms a perfect place for diving and snorkelling. The place was packed out with boats, though there was plenty of room for more in the less attractive spots - many of which are actually better anchorages but not so close to the reefs or beaches. The area is protected from the Atlantic swell by a horseshoe shaped reef which has been imaginatively named "horseshoe reef". We decided not to make a break here, but sailed on to Palm Island - a tiny island also within a reef which comprises just one hotel with conservative bungalows hidden behind the palms behind the beaches. A truly idyllic place, the anchorage has room for about ten yachts, but access to the island is limited to the beaches and the one bar which is open to non residents. The rest of the island is off limits to others thant guests. We met our friends Dumle, Sailabout, and Hvorfor Ikke at Palm Island where they also were just visiting. We all left after lunch for Clifton on Union Island where we now are laying at anchor on the windward side of the island, nut nicely protected from the swell by yet another barrier reef. There is in fact less swell here than any of the anchorages we have visited since we left Rodney Bay before Christmas. The swell just cant get in here!
 
We have been ashore here and met the other Norwegian boats who have berthed at one of the restaurants. The town is much nicer and well developed than Charlestown, but the selection of food in the shops is still very limited. There is however a good vegetable market (but expensive), and we shall return tomorrow to buy provisions for a few days. Union Island has some fantastic countryside, with much higher and steeper hills than the other islands in the chain. It would be nice to have a long walk on the island, but we feel that there is a slightly dangerous feeling to the place and we will certainly not go out on the island after dark. Today's picture of the lovely Palm Island.