St. Lucia - Martinique

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 4 Mar 2007 22:24
Date: 04-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:36.05N  061:04.18W   Name: Fort de France 

Click here for English version;

Vi begynte dagen med å koble til internett i fra ankringsplassen vår og hadde en lang telefon og video-samtale med våre venner Miles og Ingrid i Prosgrunn. Vi fikk da også se den nye babyen Lilly, samt gudbarnet vårt Hannah. Som hun har vokst siden vå så henne i juli i Penzance. Etter det var det bare å sette seil og komme oss opp til Martinique - en flott seilas fordi vinden hadde dreid litt sørlig og vi skulle styre litt øst for nord, så vi fikk vinden vel aktenfra - deilig! Noen kraftige byger fikk vi styre med - spesielt da vi dro opp ankeret - jeg hadde brukbar beskyttelse under bimini'en og bak kalesjen, men Rønnaug på baugen så ut som en druknet rotte da hun endelig var ferdig med å stue ankeret!
 
Etter en fem timers seiltur, ligger vi nå på nesten samme sted som vi forlot for en uke siden - flere av båtene som var her da er fortsatt på de samme plassene. Men den nye WiFi-antennen vår kan jeg koble meg til internett her også - og slipper da problemene med telefonen som vi har her i Martinique. Dagens bilde er av Grande Anse d'Arlet - som vi ankret opp i tidligere, og seilte forbi igjen i dag.  Som dere ser er det mange seilbåter her.  I kveld skal vi kose oss med hjemmelaget indisk mat, men i morgen blir det deilig sprø baguett og nydelige franske myke oster.
 
Grande Ande d'Arlet sett fra sjøen
Grande Ande d'Arlet taken from the sea.

English version

We started the day by coupling to the internet with the new powerful WiFi-antenna, and had a long chat over Skype with our friends Miles and Ingrid back in Norway. Using the web-cam we also saw their new baby Lilly Fiona and our goddaughter Hannah. We saw them in July in Penzance, but Hannah has really grown since then. Great thing is the internet and Skype. After that we prepared the boat for what looked like a windy sail. We timed our departure poorly - getting the anchor half way up as a shower hit us, soaking poor Rønnaug on the bow, while I was somewhat better protected behind the spray hood. She came back looking like a drowned rat! The sail turned out to be one of the best we have had in the Caribbean as the wind had unusually come more from the south - and we were heading north and slightly east. We did have a few heavy showers to contend with, but managed to sail all the way to Fort de France.
 
Now we are at anchor in almost exactly the same spot that we left a week ago - several of the other boats  we anchored close to are still here. With the new WiFi antenna we can connect to the internet from here - which we couldn't do before, thus avoiding the problem with our mobile phones which do not work for computer traffic here in Martinique. Today's picture was takes as we sailed past Grande Anse d'Arlet - where we anchored a week ago.