Marigot - Anse de Grand Case

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 24 Apr 2007 23:14
Date: 24-04-07     Time: 23:15 UTC      Position: 18:06.30N  63:03.35W   Name: Grand Case, St. Martin 

Click here for English version;

Vi feiret Helens femtiårsdag med Camparier ombord Dream Catcher, og en nydelig middag på restaurant "Tropicana" der maten var så utsøkt som vi er blitt vant til fra det stedet. Bjørn sjenerøst tok ansvar for regningen på sin kones spesielle dag. I dag forlot vi de andre norske båter ("Hvorfor Ikke" ligger også der nå) for å se dette stedet - Grand Case - som er det neste største tettstedet på den franske delen av øya. Vi seilte litt og gikk for motor litt - vindeforholdene på le-siden av øya er noe varierende - men turen på vel tre sjømil kom aldri til å anstrenge oss mye. Her er vannet krystallklart og vi kunne svømme uten å engste oss for hva slags lumskheter kunne være i vannet. Jeg har brukt litt tid på å skrubbe skroget - det begynner å bli en del groing på det nye bunnstoffet allerede - noe som er best å få vekk nå før vi seiler til Bermuda. Vi tok jolla i land for å se litt på stedet - som består i en lang rekke restauranter og noen få butikker på rekke langs veien som går parallelt med stranda. En kirke og skole minner om at dette ikke bare er et sted for turister, men ikke på noen særlig overbevisende måte. Stranda er jo helt flott og bukta gir god beskyttelse for havdønninger fra de vanlige retningene. Men ellers har ikke stedet noe som tilsier at opphold over et døgn er påkrevd. For å trekke litt mer av idyllen er det en liten flyplass like inn i landet som forstyrrer freden med trafikk av småfly. Vi skal snorkle ute ved en øy i morgen før vi returnere til Marigot - det skal være et av trekkplastrene til dette stedet. Dagens bilde fra femtiårslaget i går.
 
Rønnaug & Helen.

English version

We celebrated Helens 50th anniversary with Camparis on board Dream Catcher followed by another superb dinner at "Tropicana" where the food was as tasty and well presented as we by now have become used to. Bjørn was very generous and treated us all. This morning we weighed anchor and partly sailed, partly motored up the coast to Grand Case where we are anchored off the superb beach at this little town. It is actually the second largest settlement on the French side of the island. The water here is crystal clear, unlike Marigot, so we swam to cool off. I have had two sessions of scrubbing the underside of the hull to get rid of slime and barnacles which have started to make their home on the relatively newly anti-fouled bottom. A little remains which I will have to do before we sail for Bermuda in a week's time. We took the dinghy ashore to have a look at the place - which comprises a long street lined with restaurants and a few shops running along the beach. A church and school give the appearance that this is not just a place for the tourists, but not in a convincing manner. To detract from the beauty is the presence of the local airport just inland - only small planes but still noisy. The beach is lovely and the bay is well protected from the normal directions of swell, but there is otherwise little reason to be here for more than a day - though the snorkelling is reported to be good at the end of the bay, which we will investigate tomorrow. Today's picture is from the birthday dinner last night.