Scilly - France

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 16 Jul 2006 19:11
Date: 16-07-06     Time: 18:00 UTC      Position: 48:52.27N  005:19.56W   Name: Middle of the sea, approaching Brittany.

Click here for English version;

Jeg skriver dette langt ut på havet, vi er på vei til Frankrike. Vi sto opp litt tidlig idag, og var fri for fortøyningen og båten vi delte den med til klokka var halv åtte. Samme vær idag - strålende sol, ikke en sky på himmelen, og en bris fra ca. nord-øst, av og til litt mer øst som vi ikke liker, men av og til litt mer fra nord, som roer båten og retter den opp. Jeg venter med bilder siden denne melding må sendes med satellittelefon. Det kan ikke være så mye å skrive om ville du tro, men faktisk har jeg litt. Som sagt - fin seilebris, og først på dagen måtte vi rulle bort litt seil fordi det blåste mer enn vi hadde bruk for. Sjøen var litt urolig rundt Scilly-øyene pga. strømmen, men har roet seg betraktelig utover dagen. Vi fikk besøk av en nokså sliten brevdue idag. Den landet på båten og så ut til å være glad for å kunne hvile vingene. Den fikk tilbud om litt knekkebrød, men viste ikke interesse. Derimot fikk den en liten skål med ferskvann som gikk ned på høykant. Den var ikke redd oss i det hele tatt, og fant seg en plass å stå mens den hvilte ut etter flyturen. Den klarte ikke å gå på plastdekket pga. bølgene, men hadde bra fotfeste på teak. Den var med oss i et par timer - og tydelig kviknet til etter hvert, tok små spaserturer på dekk, og plutselig fløy den vekk i en retning mot England. Jeg håper den kom fram til sin eier.
 
Da vi dro fra Scilly, så vi en stor seilbåt bak oss - de må ha dratt en halv time etter oss. De kom stadig nærmere, og seilte til slutt forbi oss på kloss hold - med mye bilder og videoopptak. Så forsvant de gradvis fra oss. De har tydeligvis plottet samme kurs inn på autopiloten sin som oss. Resten av dagen har gått til de vanlige tingene - småspising, litt te og cola, potetgull, og snart noe middagsmat. Vi regner med å være i Brest eller en liten havn rett utenfor rundt tre-fire tiden midt på natta, så det kan hende vi ankrer opp et passelig sted og sover litt før vi kommer inn i havnen.
 
 

English version

I'm writing this way out at sea, we are on passage to France - over half way now. We made an early start - slipping our mooring and the boat we shared it with at seven thirty. Same weather again today - sun from a cloudless sky and a breeze from about north east - sometimes a little more east then we would like, but now it has backed more to the north again which makes the ride more comfortable as the boat stands more vertical and the waves are less bothersome. I'll do the pictures tomorrow as this is sent over the satellite phone which never seems to hold the connection long enough for pictures to be sent. You would imagine that there is not much to write about today, but we have experienced more than just empty seas and blue skies. We had a little visitor for a few hours on our journey this morning - a homing pigeon. She landed on deck looking rather pleased to rest the wings. Having difficulty walking on the slippery plastic deck, she managed to find better foothold on teak, and gripped tightly for a rest. Offerings of a bit of crispbread met no interest, but a bowl of water was just what the doctored ordered. This was drunk quickly and the bird slowly recovered and looked a bit more lively, taking little walking trips along the boat. She was with us for about two hours, looking steadily better, until she flew off in the direction of Cornwall. I do hope she finds her way home.
 
When we left Scilly, we saw a larger boat leaving about half an hour after us. This slowly closed the gap on us, sailing past at close hold, with us taking pictures and film of them, them doing likewise. We were clearly heading for the same waypoint - the entry to the Chenal du Four, as the seemed to be on exactly the same heading as us. The rest of the day has seen the usual passage activities, involving making tea, small snacks, lunch, tins of cola, a little reading and some sleeping. Now we will make some simple dinner before getting prepared for the night. We hope to be in Brest or a small harbour nearby by three or four in the morning. As it will be dark, we will probably just anchor up somewhere and sleep, then go in to Brest in the morning when it is light and other boats are moving out.