Bermuda - Azores. Day 10. Wind at last

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 30 May 2007 16:17
Date: 30-05-07   Time: 15:00 UTC   Position: 32:47.26N 040:42.27W 

Distance last 24h: 125      Distance from Bermuda: 1210      Distance to Flores: 608
Wind speed & direction: S 13-14kn     Current COG, SOG: 088, 6,1   Waves: 1m    Barometer: 1028

Click here for English version;

Gårsdagens fisk ble fortært ombord Nano med stekt løk, gulrøtter og potetstappe - nydelig fersk fisk men en litt tørr Riesling hadde passet bedre enn vann til maten. Den andre halvparten av fisken ga vi til Morten og Per Christian på "Anna" som ikke hadde fiskelykken på sin side i går. Ut på ettermiddagen begynte det å bli antydning til bevegelser i lufta og etter solnedgangene prøvde vi litt motorseiling med genuaen. Klokka var blitt to på natta da motoren endelig fikk hvile og seilene tok over ansvaret for fremdrift. Siden har vinden økt enda et hakk og vi har perfekte forhold med lite bølger og plenty vind på tvers. Vi går med to rev i storseilet og mye av genuaen rullet inn for ikke å seile fra Anna - men allikevel har vi åpnet opp en luke på fire sjømil til henne. Seven ligger en sjømil foran oss. Nå ser det ut at vi får vind nesten helt til Azorene - kanskje litt lite vind den siste dagen. en rask opptelling på dieselbeholdningene gjør at vi har avlyst en planlagt overføring av diesel fra Nano og Seven til Anna - vinden kom tolv timer før vi hadde forventet og alle båtene har diesel til minst 36 timers motorkjøring - som ser ut til å være nok til å få oss i havn. Vi prater om vi skal kutte ut Flores og reise rett til Horta, men ingenting er avgjort ennå. Meldinger fra andre båter som ligger der sier at havnen er smekkfull og båter ligger fem dyp utenpå hverandre.
 
 

English version

Yesterday's fish went down very well with fried onions, carrots and mashed potatoes - a dry Riesling would have perfected the experience. The other half of the fish went to Morten and Per Christian on "Anna" who have not yet caught anything. As the afternoon wore on there was the slightest indication of a breeze building and we tried rolling out the genoa for a while to help the motor. It was two in the morning by the time the breeze had become strong enough to let the motor have a well earned rest, but we have sailed at good speed since then. Perfect conditions as the waves are very small and the wind is from the beam. We have two reefs in the mainsail and a third of the genoa rolled away in an attempt to keep our speed down so that we don't sail away from Anna - who has all her sails up. Even so we have opened a gap of four miles to her. We are doing about 6 knots and heading almost straight east so as to keep out of stronger winds expected to the north of us. We have now cancelled a planned transfer of Diesel from Nano and Seven over to Anna as the wind came earlier than expected and we all have diesel for at least 36 hours of motoring - which should see us in to harbour as the forecast is for plenty of the right sort of wind almost all the way in to the Azores now.