Vigo - Ensenada San Simón

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 6 Sep 2006 19:02
Date: 06-09-06     Time: 17:40 UTC      Position: 42:18.09N  008:39.16W   Name: San Adrián, Ensenada San Simón 

Click here for English version;

Det var uvant å stå opp halv sju i dag tidlig for å si adjø til Kjetil og Grethe, som skulle reise med toget til Lisboa kvart på åtte, men det gikk bra selvfølgelig, og de kom til drosjen sin i god tid. Der vi lå var de en del bølger fra ferjer og taubåter, så vi dro ut så snart Grethe og Kjetil var reist for å finne oss en rolig ankerplass der vi kunne sove litt til. Ut fjorden var det tåke, så vi vendte nesen inn mot den innerste delen av Ria de Vigo som heter ensenada (bukt) San Simón - under en  nokså ny hengebro. Her var det med en gang noe helt annet enn Vigo, med kun små landsbyer og ikke industri utenom en god del skalldyroppdrett på "viveros". Vi fikk da sove et par timer, men vi hadde ankret over litt dårlig holdegrunn og begynte å drive da vinden økte på. Vi la oss på bølgebryteren til en båthavn og tok livet med ro der. Alltid noe å gjøre etter gjester har reist - senger skal ordnes, man skal dusje og motoren kontrolleres. Ellers ble det en meget avslappende dag der vi så at tåka drev inn fra sjøen under hengebroa, mens vi hadde strålende sol. Siden vi ikke har vært i land for å handle blir det middag fra en boks idag - en spansk gryte av bønner, bacon, og pølse. Dette blir sikkert deilig sammen med en lett gresk salat og litt rødvin.  I går hadde vi italiensk mat; Spagetti Carbonara med salat og dagen før der var det en spansk rett som heter; Paella.  Så vi lever godt og internasjonalt.  Grethe gav oss ideén at vi kunne lage en kokebok med retter fra de enkelte stedene vi besøker krydret med lokale opplevelser og bilder.  Kanskje noe å tenke på?
 
Det er alltid hyggelig å få gjester, og Grethe og Kjetil var veldig enkel å ha med ombord siden de har vært  ut i båt en god del før. Vi hadde en veldig fin tid sammen, og håper at de vil komme ut til Karibia for å besøke oss til vinteren. Det er litt rart å være alene ombord igjen, samtidig som at man setter pris på at man ikke har andre å ta hensyn til. Vi har hatt to dager der mye har skjedd, og det har vært litt lite tid til å skrive alt i bloggen. Jeg legger ved tre bilder fra de flotte Islas Cíes i dag. Det kan hende vi reiser tilbake snart dersom været klarer å kvitte seg med tåka og denne kraftige vinden.
 
The lighthouse with its impressive road of hair pin bends.
Fyret med et imponerende byggverk av en vei.
 
The view from the lighthouse of the seaward side of the island.
Utsikten fra fyret av sjøsiden av øya.
 
Us on the beach at Islas Cíes
Oss på stranda på Islas Cíes
 

English version

It was a little tough to get up at six thirty this morning in order to get Grethe and Kjetil to their train at a quarter to eight. We had time for a nice breakfast together before they took a taxi to the train station. We wanted to get another couple of hours sleep, but there was a lot of noise and waves from small ferries and pilot boats coming and going, so we motored out of the harbour as soon at the others had left, catching the dawn on our way. As there was fog in the outer part of the fjord, we motored into the innermost part under a new suspension bridge. Here the city life of Vigo is left behind, there is no industry other than the harvesting of shell fish from the viveros and life seems to proceed at a much more pleasant pace. We anchored up and hit the hay for a couple of hours. After a light lunch - we have eaten pretty well the last two days - the wind and tidal current picked up and we began to drag the anchor over what was rather poor holding of mud and weed. As there was a small boat harbour nearby with floating wave breaker, we moored up there for the afternoon. There are always jobs to be done after having visitors, so some time went to this sort of thing; otherise showering and a check of the motor filled the afternoon. Dinner is from a tin today as we haven't been in land to go to the shops, a Spanish stew of beans and sausage.  Together with a refreshing salat and a glass of red wine I am sure this will be great as usual.  Yesterday we enjoyed italian food with Spagetti Carbonara with salat and the day before that the traditional spanish dish called Paella.  So, we eat well and international food.
 
It is always nice to get guests on board, and Kjetil and Grethe were particularly easy to have with us as they have been on boats a fair bit before. We had a very pleasant time together and hope they will come and visit us again in the Caribbean. It is also a little strange to be alone on board again, while one simultaneously appreciates the ease of not having others to take into consideration. We had two days where a lot happened, but there was little time to put it into the blog. I attach three pictures from the fantastic Islas Cíes today to give more of a feel for the place and the good time we had there. We may even go back if the weather manages to dispose of the fog and this srong wind.