Porto Santo - Madeira

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 10 Oct 2006 18:38
Date: 10-10-06     Time: 18:00 UTC      Position: 32:44.28N  016:42.73W   Name: Quinta do Lorde 

Click here for English version;

Motvind er seilerens fiende nummer to - etter saltvannsangrep på alle ølboksene i kjølsvinet! Heldigvis får ikke Nano saltvann i kjølsvinet men til gjengjeld er vi veldig utsatt for motvind. Vi fikk vinden rett på nesa igjen idag, men med litt bedre tid, og kanskje var det litt mindre vind, gikk det noenlunde å gå for motor de tretti sjømil til Madeira. Her, helt øst på øya, er det bygd en helt ny marina som ikke er mer enn halvfull foreløpig. Her skal de også bygges leiligheter osv, men foreløpig er det mer en bygge plass det ligner. Havnen er iallfall bra og godt beskyttet fra bølgene og vinden. Vi blir nok liggende her en stund nå, og har ordnet med en leiebil fra imorgen. Kysten fra den østligste spissen av Madeira er ganske flott med bratte klipper og interessante fjellformasjoner. Man kan se de øde øyene "Islas Desertas" litt syd-øst for Madeira på innseilingen. Det var ganske varmt ved ankomst så vi orket ikke så mye. Mens jeg sjekket inn og ordnet formalitetene gikk de andre løs på oppgavene med å spyle saltet av båten, ordne landstrøm osv. Dagens bilde viser litt av den flotte kysten her på øst-Madeira.
 
Kysten av øst-Madeira
Coast of East-Madeira

English version

Headwind is the sailor's enemy number two - just after rust attack on the cans of beer in the bilge. Fortunately we don't get salt water in our bilges, but we are not imume to headwinds and today was something of a repeat of yesterday, though a little less wind and wave. We motored for six hours down to this brand new harbour at Quinta do Lorde which is only about half full and resembles a building site as there are plans for building a marina village here. We will stay here for several days now, having arranged for a hire-car to be delivered in the morning. The harbour is well protected from the waves and wind, but has no shops nearby and the infrastructure still hasn't really been completed. The coast of Madeira is quite spectacular with steep cliffs, islands and interesting rock formations. One can see the desolate and protected "Islas Desertas" as one sails from Porto Santo. It has been a pretty hot day so we didn't do much after arriving other than that I organized the paperwork with the marina while the others hosed the boat down to get rid of the salt spray and got the shore power sorted out. Today's picture shows one of the islands at the eastern end of Madeira.