Póvoa & Porto

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 16 Sep 2006 20:25
Date: 16-09-06     Time:  19:00 UTC      Position: 41:22.31N  008:45.89W   Name: Póvoa de Varzim

Click here for English version;

Vi tok toget inn til Porto igjen i dag for å fortsette der vi slapp for et par dager siden. Vi gikk mye i byen, stoppet opp for kaffe og kaker, gikk litt til, og tok en bedre lunsj på restaurant nede ved elva. Her satte vi lenge med god mat og kom i prat med både normenn, dansker og svensker, et portugisisk par, et amerikansk par med seilbåt som vi har ankret ved siden av, og to engelske par. Det var en meget behagelig temperatur idag med sterk sol, og dette hadde tydeligvis trukket mange folk ute på gata. Etter lunsj tok vi trikken langs elva ned til sjøen der vi gikk en fin tur ut mot havet for vi delvis tok trikken til byen og delvis gikk. Vi gjorde ikke den samme tabben som sist, men tok funikular-banen opp fra elvebredden til nivået der togene går. Nå klokka åtte lokaltid er vi fortsatt mette etter den fine lunsjen, og nøyer oss med yoghurt til middag. Dagens bilde er av trikken - gamle men sjarmerende og funksjonelle.
 
Trikken - gammel og (i motsetning til A Coruña) ikke oppusset i det siste.
The tram - old and (unlike A Coruña) not refurbished for many years.

English version

We took the train in to Porto again today in order to continue where we stopped two days ago. We saw more of the town before stopping for coffee and cakes. After a little more wandering in the city we stopped for a considerable lunch at a restaurant down by the river. We spent some time there (no point rushing good food), and talked to many people from Norway, Denmark and Sweden, English and Americans (who turned out to be on a boat which we have anchored next to in Spain) and at the next table a very nice couple from Lisbon who were very friendly and helpful with a good command of the English language. To work off the lunch we took the tram along the river to the mouth of the river where we then walked along the sea front before returning to the city centre - partially walking and partially on the tram. We didn't make the same mistake as last time, this time finding the funicular railway from the river and up to the higher part of town where the metro runs. Now at eight local time we are still satisfied from the lunch and are just taking a yoghurt for dinner. Today's picture shows the old but still functional tram.