Liverpool -Beaumaris

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 26 Jun 2006 20:04
Date: 27-06-06     Time: 19:00 UTC      Position: N53.15.58  W004.05.19   Name: Beaumaris, North WalesClick here for English version;

Det var godt å komme ut av havnen i Liverpool. Selve byen var OK nok, og havnen var både trygg fra vind og vær, og uvedkommende, men det var flere ting vi ikke likte ved Liverpool Marina. Det første var at det kostet £30 pr. natt - over dobbelt så dyrt som Whitehaven som vi synes var dyrt nok.  Kr 360 for en natt er uhørt selv i høykostland Norge. På in-stedene som Kragerø på sørlandet kan man vente kr150 eller litt mer.  Havnen var også et godt stykke fra selve byen - vi gikk for det meste, men ville foretrukket en taxi etter mørkets frembrudd. Fasilitetene var greie nok - vi hadde en fin dusj i dag tidlig som ikke kostet noe ekstra. Strøm var tilgjengelig, men for £3.50 pr. natt, og man måtte "leie" strømkabel med depositum på £100. Det verste var at den nærmeste butikken var 10 minutters gange fra marinen, og var egentlig en bensinstasjon - litt som ICA/Statoil har i Norge. Utvalget av mat var miserabel, så vi kjøpte bare noen pølser, melk og juice, og får klare oss inntil vi finner bedre muligheter.
 
Men nå er vi på sjøen igjen - på vei ut av Liverpool, med strømmen i vår favør, og ca. 7 timer foran oss totalt før vi kommer til Beaumaris, som er et lite sted i den smale kanalen (Menai Straights) som skiller Wales fra øya Anglesea. Her skal vi ligge for anker eller på en bøye for natten - forhåpentlig gratis!
 
Nå er vi kommet til Beaumaris - det begynte å bli seilebris helt på slutten, men da var det for sent. Vi fant en gjeste-bøye og ligger nå trygt, men et godt stykke fra land. Jeg tror ikke vi skal i land her imorgen. Middag blir Cumberland-pølser, egg og tomatbønner.
 
Det kan hende at du fikk en advarsel fra Explorer/Netscape fra denne bloggen - jeg har drevet litt selvopplæring i bruk av Java-Script. Hensikten er å vise hva UTC-tiden er på din datamaskin - slit at mine referanser til UTC blir lettere å forstå. Mail meg hvis dette skaper problemer og jeg vil ta det bort. Du kan trygt klikke på "Tillat skript" eller lignende melding.
 
This seal did not seem to mind us. Denne kobba hadde ikke noe imot at vi seilte forbi
A seal.

English version

It was good to get out of the Liverpool Marina. The town itself gets an OK approval, and the marina itself did what it should do - keep us safe from wind and waves, plus some security from unwelcome visitors. Our main objection was the exhoribident nightly charge of £30, which is more than twice what we payed at Whitehaven - and we thought that was expensive. Certainly nothing like that price in Norway. The organisation seemed inefficient and overstaffed - perhaps explaining the high prices. They didn't get many visiting boats - now I know why. Another minus with the place is that it is rather a long way from anywhere. It is in the Toksteth area - modern flats round some of the docks, but run down and ugly otherwise. While we could walk into town, I would not do so after dark. Shopping for provisions is hopeless - a 10 minute walk to a petrol station which did have milk and juice, but no real food or even bread other than white sliced. We just bought some sausages milk and juice, and will have to find better provisioning somewhere else. My recommendation to others travelling this way - give Liverpool a miss.
 
But we are at last on the sea again - motorsailing out the Mersey estuary towards the Menai Straights and the town of Beaumaris where we will hopefully anchor or pick up a mooring for the night free of charge.
 
Just completing the blog now that we have arrived and picked up a visitor mooring. Dinner of Cumberland sausage, egg and beans is being prepared, and all is well. I don't think anyone will come and demand payment for using the mooring either.
 
You may have recieved a warning from your web-browser when reading this entry. I have been experimenting with Java-Script toay and put in line to display what UTC time means for your locality. You can safely click on "allow scripting" or similar button.