Kiel Canal

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 24 Jul 2007 18:43
Date: 24-07-07     Time: 17:50 UTC      Position: 54:02.00N  009:17.91E   Name: Dükerwisch 

Click here for English version;

Brunsbüttel er ikke noen stor by men har en del industri i nærheten. Selskapet vi jobber for, Norsk Hydro, hadde en fabrikk her som produserer urea - en gjødselstoff. Fabrikken tilhører nå Yara som ble skilt ut av Hydro for noen år siden og produserer fortsatt. Både Nigel og Rønnaug har vært i fabrikken i forbindelse med jobb for mange år siden (tdlig på 90-tallet). Selve byen har én lang handlegate - ren og pent forseggjort med belegningstein - med flere bierstuber og restauranter. Vi spiste pizza til en veldig rimelig penge.
 
Vi brukte formiddagen til å handle - mest vin og sprit som ikke blir noe billigere når vi kommer lenger nord - og benyttet oss av anledningen til å dusje. Havneavgiften, som inkluderte strøm og dusjanlegg, var på åtte euro - kr 65 og er på lik linje med det man er vant til hjemmefra og står i sterk kontrast til prisene i England der vi betalte mellom fem og åtte ganger så mye uten at kvaliteten på havnen var noe bedre. Vi kunne nyte vår salat til lunsj i cockpiten i deilig sol, som dessverre ga seg over til fordel for en timelang byge som satte en stopper for planer om å reise langt. Vi drog fra Brunsbüttel halv fem og reiste bare ti mil til første stoppested der vi var litt for stor til å fortøye mellom oppsatte påler, og endte opp med å bruke ankeret. Dagens bilde - møtende trafikk i kanalen.
 
Store båter skal dele plass med oss!
Big ships use the Kiel Canal.

English version

Brunsbüttel is not a very large place but has a few factories nearby. One of these produces Urea and belonged to our company, Norsk Hydro, for many years before the fertilizer part of the company was split off the rest of the company and is now called Yara International. Both Nigel and Rønnaug had visited the factory many many years ago - it was strange to be back. The town itself is one long street with a fair few bierstuber and restaurants - clean and well kept. We had a very reasonable priced pizza - a relief for the wallet after the eating out in Amsterdam.
 
We spent the morning moving the boat (twice) in order to let other boats leave, then showered and went to the supermarket "Aldi" where we stocked up on wine and spirits - which we will not see so cheaply after we leave Germany. We sunned ourselves as we ate our salad lunch in the cockpit before the sun gave way for an hour long downpour which sent us inside to catch up on the sleep we had missed on the overnight sail a couple of days ago. The harbour fees of eight euro - including power and free use of the showers etc was a pleasant surprise after paying up to eight times as much in England and about two to three times as much in Holland. After the rain had stopped (just a temporary remission it transpired) we made a move to a mooring place ten miles along the canal where we were too big for the piles which were meant for bow and stern mooring, so we used the anchor instead. Today's picture - passing ship.