Day of preparations at Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 19 May 2007 23:29
Date: 19-05-07     Time: 22:00 UTC      Position: 32:22.79N  064:40.42W   Name: St. George 

Click here for English version;

Med værmeldingen fortsatt veldig lovende for avreise imorgen tidlig, har vi gjort båten klar. Fersk mat er nå handlet inn og flere middager er halvveis preparert og nedfrosset. Vi hadde en del boksmat og tørrmat fra før så det holdt med én handlevogn. Det er tydelig at mange båter er klar til å reise - og minst to har reist i dag selv om været ikke har roet seg helt ennå. Vinden har iallfall dreid fra øst til syd som er nokså vesentlig for oss som skal i den retningen. Det har vært en stri strøm av båter inn til dieselfyllingen i dag, med kø mesteparten av dagen. Vi bestemte oss for å fylle tidlig - mens det fortsatt regnet, og slapp med å sirkle utenfor i en halvtime. Vi har investert i et par 20 liter jerrykanner som gjør at med 175l i hovedtanken, 145 i reservetankene, og nå 70 i jerrykanner, at vi kan gå for motor i vindstille i ca. 6 døgn, og legge bak oss ca 750 sjømil - litt under halvparten av distansen fra Bermuda til Flores, som er på 1670 sjømil.
 
I regnværet har det vært god anledning å se tilbake på våre 15 dager på Bermuda. Litt uheldig med været har vi nok vært, men vi trives godt her. Det har vært kjekt å ha selskap av andre norske båter og vi er nå blitt godt kjent med "Anna" og "Seven"  - to båter vi hadde hatt kun litt kontakt med fra før. Dagens bilde - to tøffe jenter.
 
Tøffe jenter
Tough looking girls.

English version

The weather forecast is still looking good for a departure tomorrow morning, so we have done most of the necessary preparations. A trip to the supermarket has stocked us up with fresh food for a week or so and we have plenty of cans still from the crossing over in December. Two (at least) boats have left today and lots of others are clearly preparing as there has been a queue at the diesel filling station all day. We decided to get there early in the rain to avoid the worst of the queues - but still had to wait for half an hour. There has been a steady stream of boats going there all day. We have invested in two 5 gallon jerry cans, which gives us a total diesel capacity of 380 litres - enough for six days of careful motoring in little wind - a distance of about 750 miles - which is almost half of the total distance to Flores of 1670 miles.
 
In the rain today there has been ample opportunity to reflect on our 15 days on Bermuda. We were perhaps a little unlucky with the weather, but all in all we have thoroughly enjoyed our stay here. Today's picture is of two tough looking girls.