Madeira - shopping in Machico

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 16 Oct 2006 18:02
Date: 16-10-06     Time: 17:00 UTC      Position: 32:44.49N  016:42.72W   Name: Madeira - near Canical 

Click here for English version;

Ikke den mest spennende dag vi har opplevd på turen vår, men en behagelig temperatur med overskyet vær og litt bris. Vi gikk inn til det nærmeste tettsted som heter Canical for å se på hvalfangstmuseet, men dette var stengt på mandager. Vi så oss om etter et supermarked, men det var ikke noe stort større enn en halv Brustad-bu, si vi tok en taxi til Machico som er en by med en viss størrelse der vi har handlet på et OK supermarked før. Litt SMS-aktivitet med Dream Catcher koordinerte vår hjemtur med minibussen til hotellet som Fred og Anne Grethe skulle haike med både til og fra Machico. Vi hadde god tid til en bra lunsj på et lite spisested som bare hadde lokale folk som spisegjester og maten var både rimelig og bra. Vi traff Fred og Anne Grethe på supermarkedet som avtalt der vi kjøpte mat til noen dager samt flere provisjoner til langturen. Bruno med minibussen kom så godt som presist som vi har opplevd på Madeira (avtalt henting kl 16:00, faktisk tid 16:25), og vi plukket opp klesvasken vår og en gassflaske på vei tilbake til båtene. Her ble det også kjøp av harpun og svømmeføtter til Nigel.  Så nå blir det nok mange bra fiskemiddager etterhvert som han får dreisen på dette nye utstyret.  Da var den dagen gått! Siden jeg ikke tok et eneste bilde idag, blir bildet fra vår tur til Funchal.
 
Botanisk hage i Funchal
Botanical garden in Funchal.

English version

Today wasn't the most exciting day of our trip so far, but the weather has been a pleasant temperature, dry but mostly cloudy. We walked in to the nearest village - Canical in order to se the museum of whaling, but this was closed on Mondays! We looked around after a supermarket but there was nothing larger than a corner shop, so we took a taxi to Machico where we have been before. Here we ate at a small restaurant in the back streets where only local shop workers, bank assistants etc were guests. The food was both good and reasonably priced. Some SMS activity with Fred and Anne Grethe from "Dream Catcher" revealed that they were being driven to the supermarket by the hotel driver Bruno and that we could hitch a ride back to the marina with them. We stocked up some more on food for a few days plus some provisions for the long crossing, picked up the laundry, exchanged an empty gas bottle and bought myself a harpoon and flippers. Back now at the boat the day has gone and I'm feeling pretty weary! I didn't take a single photo today, so today's offering is from Funchal.