Saint George's, Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 6 May 2007 23:33
Date: 06-05-07     Time: 22:30 UTC      Position: 32:22.79N  064:40.48W   Name: St. George 

Click here for English version;

Jeg vil ikke kjede mine lesere, så alle detaljene om oppstaking av utløpet fra toalettet skal jeg korte ned til et par setninger. Etter både mekanisk og kjemisk angrep, måtte jeg til slutt skjære slangen for å få ut det stein-lignende belegget. Utrolige mengder hadde samlet seg - ca. en liter vil jeg tippe. Dette brukte jeg tre timer på i går kveld, og fire timer på i dag! Rønnaug brukte sikkert over en time på å reingjøre hele badet etterpå. Nå har vi et toalett som fungerer - men jeg må kjøpe meg en ny slange som kan ledes riktig med svanehals til sjøen.
 
Vi fikk også blåst opp jolla og lappet over et par gamle lekkasjer der lappingen hadde begynt å løsne i kantene - så nå kan vi endelig komme i land for egen maskin. Problemene med vannlekkasjen er midlertidig reparert men krever mer innsats i morgen. Etter all lekkasjen, samt mye vann som gikk med til jobben med toalettet, hadde vi lite vann igjen i tanken, og valgte dermed å ta Nano inn til en bensinstasjon for å få fylt både dieseltankene og vanntankene. Vi er såpass slitne etter en dag med bare jobbing at vi skal i land for å spise ikveld, sammen med Fred og Anne Grethe. Dagens bilde: Ordnance Island - der passkontroll osv ligger, tatt fra båten.
 
Til tross for at det er 21 grader i skyggen i dag, så føles det så kaldt i forhold til hva vi er vant til. Det går i Bermuda shorts eller lange bukser her nå. Bikini og små sommerkjoler føles det for kaldt til å ha på seg.  Hva skjer når vi kommer hjem mon tro. Vil den norske sommeren aldri føles rikt varm etter snart 5 måneder i Karibia?  Huff, vi blir vel vant til det igjen. Folk fra Bermuda vet å kle seg pent. Og det er visse restauranter hvor man ikke kommer inn i hva som helst, men det har definitivt sin sjarm med å holde på stilen. Vi har så vidt sett noen herrer nede i hovedstaden som kler seg i Bermuda shorts, pen skjorte, slips og dressjakke og lange knestrømper.  Damene tripper avgårde på lekre sko med høye hæler. 
 
Mange fine butikker å titte i er det også - godt utvalg av alle varer.  Vi var på en "hardware-shop" der utvalget var like bra som i mange storbyer i USA.  Vi storkoser oss her på Bermuda mellom de jobbene som ikke er like koselig (ref. toalettproblemer).
 
Ordnance Island tatt fra Nano i kveldslyset.
Ordnance Island taken from Nano in the evening light.

English version

I won't bore my readers with the gruesome details of the staking of the toilet hose, but keep it to a couple of sentences. After both mechanical and chemical attack had failed, I ended up having to cut the hose at the place where the blockage was. There was an amazing amout of scaling - about a litre I would guess. All this took me three hours yesterday evening and four hours today. In addition, Rønnaug spent a good hour cleaning up afterwards. We now have a toilet which works, but I need to buy a new hose as the now shortened one is not properly routed.
 
We have also managed to get the dinghy inflated an repaired a couple of small holes where the old patches had loosened, so we can finally get ashore without help from Dream Catcher. After the big water leakage we had on the last day of the crossing from St. Martin, and all the water used when trying to clear the toilet blockage, we were almost empty this afternoon. A local petrol station has a dock with diesel and water, so we took Nano there and filled her tanks. The strong onshore wind made getting off the dock rather awkward, but correct usage of a bow spring and plenty of motor power got the job done. Now we are so knackered after a day of jobs that we can't face making dinner, and are going out to eat with Fred and Anne Grethe. Today's picture is taken from Nano looking towards Ordnance Island with its rather stylish old naval buildings.
 
The temperature which now is 25 degrees Celsius in the shade, does not seem to be sufficient for us.  It feels rather cold; and it feels right to pop into long shorts (i.e Bermunda shorts) and long trousers again. We have observed gentlemen with Bermuda shorts, socks up to the knee, jacket, shirt and tie.  The ladies are particilarly well dressed and walk in nice shoes with high heels.  Dresscode is somewhat strict here, but it has its charm.