Port Elizabeth, Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 30 Dec 2006 21:44
Date: 30-12-06     Time: 22:00 UTC      Position: 13:00.08N  061.14.58W   Name: Port Elizabeth, Bequia Grenadines

Click here for English version;

Vi våknet til en mistanke om at noe var feil med kjøleskapet. Juicen var ikke fult så kaldt som den pleier å være. Etter nærmere inspeksjon var det tydelig at kjøleskapet ikke hadde vært i drift på noen timer, men kjølevifta på kompressoren gikk og det var lyder fra kompressoren som tydet på at denne også gikk. Vi slo den av for en hvilepause og slo den på igjen - og da startet alt og det ble kaldt igjen. Det ligner veldig på problemene vi hadde med den gamle kompressoren - og eneste løsning der var å bytte ut det hele. Det er litt kjipt å miste kjølemuligheter her i denne varmen, men jeg mener å ha sett nærmest identiske kompressorenheter da vi var i Rodney Bay.
 
I motsetning til i går, var himmelen blå fra øyeblikket vi stod opp. Vi hadde tenkt oss å seile rundt til Friendship Bay på sør-enden av Bequia, men fant ut at vi ville heller gå dit for å få litt mosjon. Turen tok litt under en time, og vi hvilte ut med en øl på hotellet der. Vi gikk litt langs en fin strand på veien tilbake. Vel tilbake i byen ble det meksikansk lunsj der vi kom i prat med fire amerikanske damer som var veldig interessert i turen vår. Så snart vi kom tilbake til båten var det bare å hoppe uti for å kjøle seg ned litt.
 
Hvis noen lurer på hva blir av alle de norske ferjene når de blitt litt for gammeldagse for bruk i Norge, så har vi svaret. Det er tre ferjer som trafikkere til og fra Bequai - og alle er norske! Se dagens bilder der de norske navnene skimtes gjennom malingen.
 
"Rennesøy"
 
Fedje
 
"Smøla"

English version

We awoke to a feeling that something was wrong with the fridge. The juice just wasn't as cold as it normally is. After a closer inspection it was clear that the fridge had not been running for several hours, but the cooling fan on the compressor was running and noise from the compressor indicated that that also was running. We turned it off for a rest while we ate breakfast then turned it on again. Things started running and the freezer element became cold again. This is rather reminiscent of the problems we had with the old fridge. The only solution to that was to change the whole unit. It is a bit of a blow to be without a fridge in this heat, but I seem to remember that the chandlers in Rodney Bay had complete fridges, so we can probably get a replacement there.
 
Unlike yesterday's torrential rain, we woke to blue skies today. We were thinking about sailing round to a bay on the south side of the island, but decided to go ashore and walk over there instead - we need the exercize. We also needed a cold beer at the hotel when we got there. The walk back started along the sandy beach before we cut back to the road. It is actually quicker to walk than sail - about 45 minutes each way by foot, but a good hour by boat. Safely back in town we ate at a Mexican restaurant for lunch where we got chatting to four American ladies who were very interested in our trip. Arriving back at the boat we got our swimming gear on and dived straight in to cool off.
 
We have often wondered what happens to all the old ferries in Norway when they are replaced by new expensive ones. The answer is that at least three of them are here on Bequia as the day's pictures show - the original names can be seen behind the paint.