Gijón

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 9 Aug 2006 14:17
Date: 09-08-06     Time: 14:00 UTC      Position: 43:32.80N  005:40.09W   Name: Gijón 

Click here for English version;

Vår tredje dag i Gijón, og fortsatt er det mye å se. Mye tid gikk til å hjelpe Bosse med å skaffe seg trådløs internett til PC-en hans. Jeg måtte tråle rundt alle byens databutikker for å få kjøpt både WiFi-USB-enheten og forlengelseskabel. Jeg kjøpte med et webkamera samtidig, og fikk da en videosamtale over nettet med mine foreldre igår. Ellers har det vært utrolig mye frustrasjon med disse datamaskinene og jeg har brukt alt for mye tid under dekk i stekende varme. Nå fungerer det meste på vår maskin og "Madame"s maskin.
 
Siden vi planlegger å besøke litt mindre steder og naturhavner nå i noen dager, har vi handlet mat og drikke til flere dager. Når vi er ferdig med gjøremålene våre - og ikke minst bruk av internett, reiser vi ut av Gijón for å finne oss en havn for natte 5 sjømil herifra.
 
Mens jeg sov idag tidlig hørte jeg stemmer fra nabobåten - et par barnestemmer og foreldre. Litt rart fordi der var det en fransk båt uten barn igår kveld. Enda litt mer merkelig var at det hørtes ut som de snakket norsk. Typisk drømmetilstand forårsaket av billig spansk vin tenkte jeg. Men faktisk da vi sto opp var det en ny båt ved siden av oss - og med norsk flagg! Dette er det første norske flagget vi har sett på en båt siden Irland - selv om vi traff en norsk båt i Frankrike men uten flagg. Dette paret har tre små barn ombord, og skal seile samme turen som oss fra Las Palmas til St. Lucia i slutten av november, så dem skal vi nok se mer av etterhvert. De hadde ikke så god tid som oss, og har ankommet Gijón etter tre og et halvt døgn fra Irland. Modig gjort med tre småbarn ombord. Dagens bilder: To norske flagg, og fra middagen (Paella) med Bosse og Agnetha.
 
Two Norwegian flags - a rare sight this far south.
To norske flagg - sjeldent syn så langt hjemmefra.
Delicious paella with Bosse and Agnetha.
Nydelig paella med Bosse og Agnetha.
 

English version

Out third day in Gijón, and still so much more to see. A lot of time yesterday went to helping Bosse getting gear for wireless internet on his PC. I spend hours hunting for PC shops where I could buy the right USB adapter and extension cable. I bought myself a webcam whilst I was about it, and managed to have a video telephone meting with my parents in England over the wireless internet yesterday. Otherwise there has been a lot of frustration with these damned PC's and too much time spend under deck working with them. At least the internet connection works on board "Madame".
 
As we are planning to visit rather smaller harbours for a few days, we have stocked up on food - which was a bit of a trek from the harbour. When we are done with our chores (including sending this over WiFi) we will leave Gijon for a small place called Candas just five miles from here.
 
In the early hours of the morning a boat came into the space beside us - they were Norwegians! We haven't seen the Norwegian flag on a boat since Ireland (the boat we met in France was Norwegian, but they didn't have a flag). They had arrived after three and a half days crossing from southern Ireland - quite a feat for the young couple with three children from 1 to 6 years of age. They are also sailing the ARC from Las Palmas to St. Lucia in late November so I expect to see them again several times. Pictures today - two Norwegian flags on neighbouring boats and from dinner two days ago.