Waiting for the weather in Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 13 May 2007 21:15
Date: 13-05-07     Time: 21:00 UTC      Position: 32:22:78N  064:40:39W   Name: St. George, Bermuda 

Click here for English version;

I går kveld hadde noen danske båter arrangert grilling på land ved den lokale seilklubben. Vi var tre norske, tre danske og to svenske båter som deltok. Alle tok med seg litt grillkjøtt for seg selv, og salat på deling. Noen også tok med lite grann øl og vin, og en hyggelig skandinavisk kveld ble resultatet. Se dagens bilde. Vi har avtalt å seile i grupper når vi først reiser, men båtene er veldig forskjellig i størrelse (og dermed fart), fra 30 til 48 fot - som gjør at båter av lik størrelse må holde sammen.
 
Det har begynt å blåse igjen i dag, og utover dagen har været gått fra sol og varme, til regn og torden. Vi ble litt våte da vi (Nano, Dream Catcher og Seven) skulle tilbake til båtene etter en sen lunsj i land. Værprognosene er ikke gode for en snarlig avreise - som passer bra for oss som heller ikke har sett tegn til riggeren i dag. Onsdag ser ut til å være den mest aktuelle dagen nå. Utover å analysere været, og prate om det med de andre båtene, har ikke dagen vært den mest spennende vi har opplevd. Heldigvis fikk vi en fin spasertur tvers over øya (15 minutter å gå) til en fin liten sandstrand på morningen mens været fortsatt var bra. Turen går gjennom en golfbane - med tilhørende farer.
 
Mesterkokk Fred passer på maten.
Super-chef Fred looks after the food.

English version

Some Danes had organized a barbeque at the local sail club yesterday evening and al the Scandinavian boats were there - three Danes, three Norwegians and two Swedes. Everyone took their own meat for the grill and we shared the different salads that were brought from the various boats. With a little beer and wine, a good time was had by all. See today's picture. We seem to have agreed to try and sail in groups when we leave, though the boats are of very different sizes from 30 to 48 feet, so similar sizes will sail together.
 
The wind has picked up again today and is forecast to increase more tonight. The weather which started the day with sun and pleasant temperatures has now turned to steady rain with the odd roll of thunder. We got a bit wet returning from lunch ashore having had a rather too leisurely lunch as the dark clouds approached. The forecast for the next days isn't good for an early departure and Wednesday now looks like being the most likely day of leave. We were lucky enough to get our walk in early this morning, going across the island to the reef-side coast where there is a nice cove and sandy beach. The walk is pleasant too, through a golf course - with its inherent dangers of errant golf balls.