Las Palmas - preparations

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 22 Nov 2006 18:08
Date: 22-11-06     Time: 18:00      Position: 28:07.73N  015:25.58W   Name: Las Palmas 

Click here for English version;

Vårt mannskap, Mike og Louise kom i går kveld - dessverre mens vi var ute og spiste middag sammen med våre foreldre. Litt utpå kvelden fikk vi dem innlosjert i lugaren sin og fikk pratet om løst og fast. I dag gikk alle fire til supermarkedet for å bestille vakuum-pakket kjøtt som skal leveres frosset til båten på fredag, samt handle resten av boksmaten og andre ting som vi trenger for turen. Jeg frykter at vi har altfor mye mat med oss! Dette skulle leveres på ettermiddag, men kom først nå. Rønnaug gikk deretter til sin mor som måtte til legen der hun fikk noen tabletter for sin vonde halse - hun har mistet stemmen og er ganske uvel. Jeg handlet utstyr til å lage lagringsplass i netting i lugaren til Mike og Louise og fikk bygd dette men de var ute for å handle snacks for turen. Jeg falt for fristelsen i båtbutikken, og kjøpte en såkalt LED-pære til navigasjonslanternen i mast-toppen. Denne kostet 50 euro, men gir samme lysstyrke for en tiende del av strømforbruket. Regnet om til mindre tid med motoren i gang for å lade batteriene tilsvarer dette 20 minutter mindre hvert døgn - eller sju timer mindre for hele turen. Alle er kjent med vitser om svensker eller blondiner og hvor mange av dem trengs for å skifte en lyspære, men siden det kun er plass til én person opp i masten, blir heller spørsmålet hvor lang tid det tar for å skifte en lyspære. Jeg var faktisk der oppe i en time for denne jobben som innebar at jeg måtte demontere en god del av lanternen for å bytte om pluss og minus på ledningene. Vanlige pærer fungerer uansett hvilken av kontaktene har pluss, mens LED-pærer må ha riktig tilkobling, og slik som lanterne var, var den koblet feil og det lot seg ikke gjøre å stokke om på ledningen andre plasser enn i lanternen! Dagens bilde - mannskapet vårt.
 

English version

Our crew, Mike and Louise, arrived yesterday evening, unfortunately while we were out eating dinner with our parents. A little later in the evening we could welcome them aboard and get them installed in their cabin. Today we all went to the supermarket to order the vacuum packed meat, which will be delivered frozen on Friday, and to wander the aisles with two trolleys picking up tins and other less perishable items for the trip. I fear that we have far too much food on board, but the tins keep and it is anyway better to have too much than too little. After checking out, Rønnaug had to leave to attend her mother who is ill with laryngitis and had to go to the doctor. I bought necessary items to build a hanging storage in Mike and Louise's cabin, and got this built while they were at another supermarket buying their snacks for the trip. I fell for the temptation while at the chandlers to buy an LED light bulb for the mast top navigation light. Although these are still very expensive (50 euros!), it has the same light intensity of the standard 25W bulb, but uses only 2W - the saving in power is considerable - in terms of minutes of running the motor to charge the batteries it means 20 minutes less every day - though we hope not to need to run the motor as we have alternative energy production which hopefully will be sufficient for our needs. We are all familiar with jokes about the number of Irishmen (or blondes, or Poles etc etc) it takes to change a light bulb, but as only one person can work at the mast top at any one time, the question today was how long does it take an Englishman to change a light bulb? I was at the mast top for an hour to do this job! LED-lights have to be wired correctly regarding plus and minus. For some reason the lantern had the wrong polarity and, for reasons too long to explain here, this had to be fixed in the lantern itself instead of at the mast foot or switch panel. Thus a simple exchange job became a major dismantle and rebuild job - leaving me feeling pretty knackered after this. Today's picture - our crew.