Deshaies

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 20 Mar 2007 21:33
Date: 20-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 16:18.41N  061:47.81W   Name: Deshaies, Guadeloupe 

Click here for English version;

Formen til Rønnaug er bedre i dag, men hun er fortsatt ikke friskmeldt. Vi har dermed vært ombord mesteparten av dagen - kun en tur i land for meg på slutten av ettermiddagen for å klarere inn og ut med tollkontoret og handle litt mat. Matbutikken var en grei sak, men tollkontoret hadde nå strøket over åpningstiden for i dag og vaskedama som var der fortalte at de var stengt da jeg kom til avtalt tid! Dagen har vært preget av ekstremt kraftige regnbyger med sol og frisk bris i mellom. Nå på slutten av dagen har det hele roet seg og det er en nydelig kveld. Vi har dermed ikke gjort så veldig mye spennende, men en grundig innvendig vask av båten var godt å få unnagjort. Selv om vi ikke finner kakerlakker er det mer enn nok hybelkaniner som må ut. Det virker som at våre tiltak mot kakerlakkene har gitt resultat. Vi har gift liggende under dørken og et "hotell" der det er noen luktstoffer i midten av et ark med lim på. Disse er den beste måten å konstatere om man har kakerlakker fordi udyrene blir sittende fast på limet. Med bare gift kan de alltid krype under en dieseltank for å dø og gå uoppdaget i lang tid. Siden jeg har funnet ut av GPRS her på Guadeloupe, tar jeg med et bilde av denne plassen.
 
Deshaies

English version

Rønnaug has been feeling a lot better today, though still not well enough for a long sail. We have thus been on board most of the day - I just got out at the end of the afternoon in order to clear customs and buy some food. Buying food was easy, but the customs office who promised yesterday to be open at five, was closed - the cleaning lady saying "fermé" and the note saying open 17-18 crossed out! The day has been spoilt by a long succession of very heavy showers with strong gusts of wind, though later in the afternoon it got out very nice. We haven't done much exciting today, though a thorough clean of the inside of the boat was good to get done. Although we are now 100% sure that we don't have cockroaches on board, the fluff balls seem to be breeding freely - though we got rid of a lot today! Regarding the cockroaches, of which we have seen (and killed) three in total, we have not seen any in the trap (a glue covered piece of card with some pellets of something which smells good to cockroaches), nor any dead ones. We are still at a high state of vigilance regarding avoiding getting them on board! I seem to have got GPRS to work here - I don't know how - so I can put in a picture today of the village of Deshaies (pronounced "Dey-hey")