Fort de France - St. Pierre

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 6 Mar 2007 19:57
Date: 06-03-07     Time: 20:00 UTC      Position: 14:44.56N  061:10.65W   Name: St. Pierre, Martinique 

Click here for English version;

Det var en fin dag da vi våknet, sol og passelig bris og ikke en eneste regnbyge hele natta. Vi kom av gårde på den femten sjømil lange etappen langs Martiniques vestkyst innen klokka var blitt ti. Vi rullet ut storseilet først og, siden vinden dreide litt, gibbet vi seilet over til den andre siden av båten. Når man gibber er det en del krefter ute og går, så det blir litt rykk i bommen og masta. Etter at bommen var kommet over på babord side så jeg til min skrekk at en svær kakerlakk hadde kommet ut av masten der seilet står vanligvis innrullet, og var nå på vei opp masta. Vi løp til masta for å prøve å knuse udyret før det kunne rømme, men sværingen kunne fly litt, og fløy fra masten og ned på fordekket der det løp videre framover og ned i ankerbrønnen! Nå ble det krigføring uten hensyn til noen Genév-konvensjon og store mengder kjemiske masseødeleggelsesvåpen ble brukt. Vå så at den krøp ned i kjettingen og da var det bare å spraye litt til, og vente til vi droppet ankeret senere på dagen. Se dagens bilde.
 
Siden det er dypt bare noen få meter fra land kunne vi følge kysten og se på landsbyene og den fine naturen. Seilebris hadde vi helt til den siste halvtime inn til St. Pierre. Her lå det ca. 10 båter og vi fant en fin plass like ved byens brygge der vi kan gå i land med jolla. Sikkert nok, da vi hadde latt det meste av ankerkjettingen gå, fant vi den døde kakerlakken - kroppen var ca. 4cm lang!
 
Først på programmet var da lunsj etterfølgt av en liten lur. Så kom regnbygene og turen på land ble utsatt enda en stund.
 
Rønnaug fører krik mot kakerlakken i ankerbrønnen.
Rønnaug wages war on the cockroach who had taken refuge in the chain locker.

English version

We woke to a fine sunny day with a pleasant breeze, having had a whole night without a single shower. We got going on the fifteen mile long coastal run up the west coast to St. Pierre by ten O'clock. We rolled out the main sail, then had to gybe it over to the port side as the wind changed. This process makes a bit of a jerk in the boom and mast - something which clearly frightened the huge cockroach that had been hiding in the hollow mast where the sail lives when rolled away. The cockroach ran up the mast as we ran forwards to try and kill it by some means, but it flew a metre or so and landed on the deck where it promplty ran at great speed forwards and down into the anchor well. We cast the Geneva Convention aside and went at the war with WMD in the form of a fly squatter (useless) and a can of chemical weaponry (did the job). We sprayed every corner of the chain locker and down into the chain. We even saw the 'roach a couple of times but couldn't get hold of it. Some more spraying and we could do no more than wait until we had anchored and got the chain out to see if it was there. See today's picture.
 
As the coast is deep close to, we could sail near the shore in order to have a good look at the small villages and nice cliffs and countryside on the way up to St. Pierre. We arrived and anchored close to the pier in the middle of town. Sure enough we found the dead cockroach at the bottom of the chain locker - it was 4cm long!
 
Lunch and an afternoon kip were first on the agenda, but then it started raining so the trip ashore had to be delayed.