Gale-bound / Værfast

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 20 Jun 2006 16:27
Date: 20-06-06     Time: 15:30 UTC      Position: Cockermouth (still!)

Click here for English version;

Etter plan skulle vi være reiseklar idag, men for tiden blåser det kuling fra sør og avreise imorgen tidlig ser lite sannsynlig ut. Det er et kraftig lavtrykk over Ireland som gir sterk vind over irskesjøen - og vi ser ikke lystig på tanken å gå imot noe slikt til Liverpool. Dermed vil vi vente minst én dag til.
 
Nå i ettermiddag har det begynt å regne, men vi fikk en del sol tidligere idag, noe vi benyttet til en tur i byen og Nigel fikk klippet håret. Det var merkelig nok en dame som gikk på samme skole som Nigel, men i klassen under, som klippet håret. Mange kjente navn både lærere og elever ble nevnt - artig å treffe noen etter så mange år, selv om vi neppe pratet sammen mens vi var på skolen.
 
Den manglende delen som ble bestilt igår kom som lovet i posten idag. Det er én ting mindre å bekymre seg for. Dagens bilde er fra fjellene her.
Nigels parents Molly and Keith (pic courtesy of Sarah)
 

English version

 
Acording to plan we should have been ready to leave today, but a deep depression over Ireland has bought strong southerly winds in over the Irish Sea - something we do not want to go out into. We will have to wait another day or two before the depression moves away, and we get more moderate winds from the north west.
 
It has begun to rain and get very windy this afternoon, but we did get a nice moring, enabling a trip into town - where Nigel got his hair cut. Strangely enough the hairdresser was at the same school as Nigel, just one year younger. We exchanded names of people we knew, both teachers and pupils. It was fun to meet someone from the past, even though we probably never spoke when we were at school together.
 
The missing part which was ordered yesterday came today - so that is one thing less to worry about.  Todays picture from the mountins of Cumbria.