Rodney Bay (again!)

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 3 Feb 2007 22:31
Date: 03-02-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:04.568N  060:56.946W   Name: Rodney Bay Marina

Click here for English version;

I går kveld tok Molly and Keith med oss ut på middag, til en restaurant som heter "EDGE" og har en svensk "chef" som heter Bergstrom. Og her nøt vi sjampanje, sushi, og andre delikatesser.  Presentasjonen av maten var så nydelig med blomster og det hele - nærmest som et lite kunststykke.  Og det smakte fortreffelig, servicen var upåklagelig og nydelig beliggenhet helt nede ved vannet.
 
Etter noen dager i uthavn har man alltid behov for å gjøre ting i en marina - som å spyle vekk saltlaget fra dekket, kjøpe ting til båten som har gått i stykker og ikke minst fornye garderoben med tre nye bluser eller lignende! For min del ble det enda en ubehagelig jobb med toalettene! Den ene så vi lekke lite grann fra skjøtet mellom porselensdelen og den plastiske underdelen. Etter en grundig vask ble hele toalettet løsnet slik at vi kom til skruene, og skruene ble da skrudd til litt hardere - vi får se om det løser lekkasjen. Mens vi var i båtbutikken her i Rodney Bay - som forøvrig er meget bra - så jeg en reservedel til den andre toalettpumpa som jeg kjøpte for kr 70. Denne delen kurerer en liten dråpe sjøvann som lekker ut av og til rundt pumpehåndtaket og var en enklere og mer behagelig jobb å skifte ut enn den andre jobben. Vi har også levert og nå hentet en last med klesvask. På den innerste delen av marinaområdet - en kort taxi-tur unna, ligger det et shopping-senter. Vi tok en båttaxi dit og Molly kjøpte seg et belte hun trenger, og Rønnaug tre bluser som hun også påstår at hun trenger - den ene blir da bursdagsgave fra meg om en uke. Matbutikken der er også bra sett i forhold til de små supermarkeder like ved marinaen og vi har handlet for noen dager. Ellers er ikke dagen en av de mest spennende - men slike dager er en viktig del av en lengre tur. Dagens bilde vise disse to flotte fjell "The Two Pitons" på St. Lucia der vi lå for et par dager siden.
 
To flotte fjell med bygda Soufriere
Two beautiful mountains with the village of Soufriere.

English version

Last night Keith and Molly took us out to a fantastic restautant called "EDGE", they have a sweedish chef there (Bergstrom), and we indulged in champage, sushi, and other delicasies. The presentation of the food was so beautiful with flowers and all - like a piece of art.  And it tasted absolutely delicious, the service was great and the location right at the edge (or water front dining as they call it) was just the perfect setting for a perfect evening.
 
After a few days at anchorages and away from the luxuries of a marina there is always a need for a day of chores like washing the salt off the boat, buying things for the boat to fix things that have broken, and not least to refresh the wardrobe with a few new blouses or something similar! For my part the morning was spent fixing a small leak from the bowl of the stern toilet. I had noticed a small streak of stain emanating from the joint between the porcelain toilet bowl and the plastic base. After washing things thoroughly I had to dismount the whole toilet from the floor in order to get to the screw heads underneath to tighten all the bolts holding the two parts together - we will see if that cures the problem. In the chandlers I saw a spare part for the other toilet which leaks a tiny drop of sea water occasionally - not a major problem and we have lived with it since Europe. For £6 the drop is eliminated and a simple and non-nasty job at that. We have also delivered and now picked up a load of laundry. Not too far away from the marina is a shopping mall which was our destination for the afternoon - taking a water taxi over and a normal road-taxi home. Rønnaug bought three blouses and Molly a belt. The boys didn't find anything of interest other than having a beer while waiting for the girls. We also had an extremely cheap lunch. The supermarket there is much better than anything within walking distance of the marina and we have stocked up on food and other essentials for a few days. Otherwise today has not been one of the more exciting days of our trip - but there has to be such days. Today's picture is of the two Piton Mountains where we were anchored the last two days.