The Eden Project

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 11 Jul 2006 21:15
Date: 11-07-06     Time: 20:10 UTC      Position: 50:07.06N  005:31.81W   Name: Penzance

Click here for English version;

Nabobåtene skulle dra med høyvannet idag, så det ble litt støy og tramping på båten rundt seks-tiden. Vi skulle opp tidlig allikevel - men ikke SÅ tidlig. Idag tok vi tog og buss til et sted nær St. Austell som heter "The Eden Project". Dette stedet er en slags botanisk hage, men bygd opp i det som var et brudd der man tok ut leire til porselen før i tiden. Hele området ble gjort om til en diger amfiteater-lignende dal, der spesielle drivhus ble bygd (se bildet). I disse ble forskjellige klima gjenskapt, med vekster fra hele verden representer i de forskjellige deler. Det ene drivhuset var for varm og fuktig (tropisk) klima, det andre for mer sub-tropiske (middelhavet, California osv.) klima. Etter høyde (dermed temperatur) og jordsmonn kunne et spekter av planter dyrkes fram. Gjennomgående var temaet om bruk av planter til mat, bygg, brensel, papir, gummi osv, samt bærekraftig utnyttelse og resirkulering. Du finner mer informasjon på internett hvis du søker etter "The Eden Project".
 
I tillegg til en fin dag på dette utfluktsstedet, traff vi etter avtale våre gamle venner Richard (som var Nigels bridgemakker gjennom mange år, og forlover i bryllupet) og Mary samt tre av deres fire barn. Det ble dermed en aldeles strålende dag - spesielt siden været viste seg fra sin beste side. Det ble mye prating om turen vår, barnas skolevalg, sommerhuset deres i Cornwall, gamle dager og felles kjente. Nigel, Richard, Rønnaug og Anthony (den eldste av barna) tok den spennende turen ned fra en høyde med en slags taubane - som man ser på James Bond der man henger på et løpehjul og rutsjer ned et stramt wire. (Se bildet av Rønnaug).
 
Turen tilbake til Penzance gikk fort på toget, og vi hadde god tid til å nyte sola og sommervarmen med G&T's i cockpiten.
 
The Eden Project
 
Lawrence, Anthony, Elizabeth, Mary, Richard and Rønnaug (Appologies for potential misspellings)
 
Rønnaug on the wire.

English version

The boats lying outside us took the morning tide out of the harbour, so there was some noise and tramping on the boat about six this morning - we were due to get up early anyway - just not THAT early. We took the train, then a short bus ride to "The Eden Project" - about 90 minutes travel from Penzance. For those who haven't been there, this was an old clay quarry which was landscaped and turned into a kind of botanical garden in the run up to year 2000. It comprises two large greenhouses of a bubble like construction, is strongly based on sustainability and recycling - generally "green". This is a truly fascinating place, framing the history and usage of many plants from different climatic zones. The two huge greenhouses (see the top picture) have humid tropical climate in the one, and a temperate sub-tropical climate in the other. It was pretty hot walking through the tropical one!
 
We met up with our old (as in "have known them a long time") friends Richard (Nigel's long suffering bridge partner for many student-years, and best man at our wedding) and Mary, together with three of their four children (the other being on a school trip). We haven't seen them for 3-4 years, so it was great to get together again to talk about our trip, the kids school choices, their summer home in Cornwall, old friends, old times and plans for the future. Nigel, Richard, Rønnaug and Anthony (the eldest of the kids) took the wild ride from a small hill down to the centre on a James Bond style stretched wire with pulley-wheel. See the picture of Rønnaug in mid flight.
 
The ride back to Penzance went quickly and we had plenty of time to enjoy G&T's in the early evening sun. A great time was had by all.