Skomer - Watwick Bay near Milford Haven.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 5 Jul 2006 17:52
Date: 05-07-06     Time: 17:00 UTC     Position: 51:41.53N  005:09.52W   Name: Watwick Bay, near Milford Haven 

Click here for English version;

Litt mer om den flotte havnen på Skomer først. Vi lå trygt på ankeret - og våknet litt tidligere enn vanlig (vi la oss halv ti!). Kjempefin dag, vindstille og sol, men litt disig utover havet. Alle lundefuglene - som var jo et flott skue, hadde tilgriset båten med skit, så det første vi gjorde da vi kom på sjøen var å skrubbe båten, kalesjen og bordet. Vi så også sel i bukta. Så kom to båter til utpå kvelden, men begge hadde dratt da vi sto opp og vi hadde plassen til oss selv igjen. Dette var utvilsomt det beste stedet vi har sett på turen vår - selv etter man tar i betraktning problemet med flygende fugleskitt. Rønnaug fikk en fulltreffer i ansiktet - en stor hvit klask på brillene. En åpen luke over pentryen fikk også en fulltreffer, og en stor klatt havnet oppå komfyren!
 
Vi hadde ikke spesielle planer for dagen, men mat måtte ordnes. Vi stoppet opp for å fiske, og tok to flotte sei på litt under kiloen. Dermed slipper vi å finne en matbutikk idag. Vi ankret opp i en liten bukt med flott sandstrand for lunsj. Her var det såpass varmt i lufta at en sjøtemperatur på 17C ikke var nok til å holde oss ut av vannet, og årets første dukkert var et faktum. Siden vi lå så fint i denne bukta - og vi fikk den til oss selv etter hvert, fant vi ut at vi kunne like godt overnatte her.  
 
South Bay Skomer island
Skomer, South Harbour
 
Two puffins
Puffins / Lundefugl
 
Hundreds of puffins
Lots of puffins / mange lundefugl
 
Lunch break in sandy bay
Stop for lunch.
Just 17 C in the water!
The first swim of the year.
Årets første bad.

English version

Just a little more about Skomer before I begin the rest of the blog. We lay safely at anchor the whole night, though there was no wind to speak of. We got up earlier than usual - perhaps because we went to bed at nine thirty. Sun and calm and warm this morning, though a bit misty out to sea. We saw a seal cruising round the bay, lots more birds - or perhaps the same ones as yesterday. So many birds means one thing - the boat had been dive bombed with lots of bird shit, so we spent half an hour while motoring out scrubbing it all off. While on deck last night one of the little devils got a bull's eye - hitting Rønnaug in the face - a large white splatt on her glasses. One also managed to hit an open skylight, the splodge landing on the cooker. Despite this, Skomer goes down as the most beautiful harbour we have seen on this trip.
 
We had no real plans for the day, but food was clearly on the agenda. We stopped up while motoring into the Milford Haven area and caught two nice saith, just under the kilo mark. These will do for dinner tonight. We then anchored up in a bay with a sandy beach for lunch. It got so hot that we spurned the cold sea temperature of just 17C, and took the year's first swim. Other boats came and went, by five we had the bay to ourselves and decided that we may just as well stay the night.