Joinville, Ile de Yeu

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 30 Jul 2006 17:50
 
Date: 30-07-06     Time: 16:00 UTC      Position: 46:43.63N  002:20.73W   Name: Joinville, Ile de Yeu

Click here for English version;

Vi våknet til regn i dag - en sjeldenhet, og det holdte på med det til elleve-tiden da det gikk over til byger i enda en time. Jeg fikk brukt inne-tiden til noe fornuftig - sortering av alle bildene vi har tatt og et par små inne-jobber med båten. Snart kom sola - og varmen. Vi brukte finværet til en utvidet tur rundt Joinville - typisk fransk men med mer preg av sør frankrike enn Bretagne. Ettermiddagen gikk til en grundig vask av teak-dekket samt andre rengjøringsjobber. Etter dette var jeg så varm og svett at jeg måtte rett inn i dusjen. Vi fant ut at vi ville bli her en natt til, siden det er så fint og vi har litt lyst å sitte på fortauskafé før middag. Foreløpig er det ikke så trangt om plass i havnen, men igår var det fullt - mange båter lå innesperret. Siden det er Søndag idag, og været er litt mer lovende for å ligge for anker forskjellige plasser, tror jeg det blir litt færre båter her i kveld. Bildene - Innebilde (tatt lenge siden av Odd Tufte), og et typisk hus her på Ile de Yeu.
 
Rønnaug inside
Typical house on Ile de Yeu

English version

We woke to rain today - a rare experience. It rained heavily until eleven, then showers until twelve when the blue sky started to appear - and the heat with it. I spend the rainy morning clearing up pictures and other things on the PC - it needed doing. The fine weather this afternoon took us on a longer walk round Joinville - typically French, but more a feeling of southern France rather than Brittany. The rest of the afternoon went to a good scrub of the teak deck, and filling the water tanks. After that I was so hot and sweaty that it was straight into the shower. We have decided to stay one more night here as the place is so charming. We want to sit outside a café and soak up the atmosphere before dinner. It got very busy here last night many boats were completely blocked in by the visitor's boats rafted up along the pontoon. Being Sunday today, and much finer weather for anchoring up somewhere, the place will probably not get so busy. Today's pictures - an indoors shot (taken ages ago by Odd Tufte), and one of a typical house here on the Ile de Yeu.