Siste dag i Lerwick / Last day in Lerwick

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 24 May 2006 21:23
Date: 25-05-06     Time: 17:45 UTC      Position: Still in Lerwick 

Click here for English version;

Idag er vår siste dag i Lerwick. Vi har sjekket værmeldingene for turen til Fair Isle imorgen, og alt ser bra ut. Den danske båten vil også reise til Fair Isle imorgen.
 
Idag har vært den varmeste dagen sålangt (eller den minst kalde?), i sola har det vært riktig behagelig. Vi drakk G&T på dekk, og spiste en spaghetti-midag der. Jeg tok også en liten høneblund der oppe tidligere. Dagen har gått til diverse småoppdrag, en spasertur rundt Lerwick, to besøk til biblioteket for å surfe på nettet etter værmeldinger osv, en handletur til den store supermarkedet utenfor byen (Ole og Inger Lise har en bil, og vi satte på med dem), og noen småjober med båten.
 
Ikveld skal vi på en folkemusikkforestilling, så har vi inntatt middagen noe tidligere enn vanlig.
 
Vi har vært på Shetland nå i nesten en uke - vi drog fra Norge for nøyaktig en uke siden. Til videre refleksjon er det nå 2 hele uker siden vi drog fra Årdalstangen. I luftlinje er ikke Årdalstangen mer enn 268 sjømil unnå, så man kan godt si at vi har tatt det med ro i begynnelsen! Dagene på Shetland har vært helt fantastiske, og jeg føler at det er så mye mer å se og gjøre her enn vi har rukket. Så det blir nok en ny shetlandstur på oss om noen år.
 
For å få mest mulig gunstig tidevann skal vi dra herifra kl. 7 imorgen tidlig, så det blir tidlig til sengs på oss idag.
Today is our last day in Lerwick. We have checked the weather forecasts for the trip to Fair Isle, and all looks fine. Our friends in the Danish boat will be making the same journey - so we should have company on the sea.
 
Today has been the warmest day so far (or perhaps the least cold is a better description), in the sun the temperature has been very pleasant, so G&T's and dinner were enjoyed on deck for the first time.  The day hase been spend on small jobs with the boat, shopping and walking round the town. Inger Lise and Ole from the Danish boat gave us a lift in the car they have borrowed to the supermarket just outside town where be bought provisions for a few days. The selection of food, and not least the prices, are a real pleasure in comparison to back home in Norway.
 
This evening we are goint to a folk musicshow, so an early dinner was the order of the day.
 
It is now exactly a week since we left Norway - time has gone so quickly! Reflecting onwards, we have now been on our trip for 14 days, as the crow flies we are just 268 nautical miles from Årdal, so we have not exactly put a lot of miles under the keel so far. However, we have got some westing done, being west of Grenwich now, and tomorrow will will come south of 60 degrees for the first time. These days in Shetland have been fantastic, there is still so much we haven't seen or done, so I predict a new trip to Shetland in a few years time.
 
We will leave at 7 tomorrow to make the best of the tide, so no late night for us this evening.