Plymouth - boarded by Customs

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 4 Jul 2007 16:27
Date: 04-07-07     Time: 15:00 UTC      Position: 50:21.85N  004:07.92W   Name: Plymouth 

Click here for English version;

Været blir bare bedre og bedre her i England. Jeg tror ikke det har vært mer enn ti byger i dag og vi har sett sola på et par anledninger, dog atskillig kortere enn bygene varer. Målet var å være turister og se oss litt omkring, men det ble ikke tid til det. På seilasen til Plymouth i går fikk vi noen merkelige feilmeldinger fra autopiloten - som da sluttet å virke. Ved å starte den på nytt kunne den gå litt før det sa stopp igjen. Etterhvert fungerte den bedre og bedre, og de siste timene virket den helt perfekt. Mistanken gikk i retning av en dårlig elektrisk forbindelse eller motor-børstene. Timer gikk til demontering, kontroll og rengjøring av børstene, og bedre elektriske kontakter. Alt fungerer OK her ved brygga men vi får se om det fungerer på havet i morgen.
 
Landstrømsanlegget sluttet også i virke i dag - sikringen på land slo ut pga. jordfeil. En stikkontakt og støpsel i båten var tydeligvis preget av varmeutvikling - heldigvis ble det ikke brann ombord! Så der gikk enda en time med å kjøpe ordentlige 16A kontakter og få disse på plass.
 
Som jeg fortalte i går - ville vi prøve å få moms tilbake fra noen større kjøp vi har gjort. Vi fikk besøk av to hyggelige karer fra tollvesenet som kom ombord og stemplet papirene våre. De var heller ikke imponert over raseringen av tollvesenet i England. Se dagens bilde.
 
Tollvesenet
Customs.

English version

The weather is getting better and better! I don't thing that we had more than ten showers today and we even saw the sun briefly. We had aimed to be tourists today, but there was no time for that. On the sail up from Falmouth the autopilot stopped working as it should, reporting an error in the drive unit. By restarting the pilot it would work OK again for a time before failing again. Eventually it seemed to be working fine. I suspect either a poor electrical connection somewhere, or dirty/worn brushes in the electric motor. Several hours went on dismantling it all and cleaning the brushes, replacing electrical contacts etc. It all works at the dockside, but we will see tomorrow if it works at sea.
 
Our shore power cut out suddenly this morning - prompting a new job for the list. The plug and socket from the shore going cable to the boat had partly melted - fortunately the fuse on shore cut out before a fire could start on the boat. I have bought large 16A contact instead of the normal ones from house use and fitted them - all seems well.
 
As I was writing about yesterday - we are trying to get our VAT back on some things we bought in Falmouth. We were visited this afternoon by two very friendly officers from HM Revenue and Customs who came aboard to stamp our papers. We had a long and pleasant chat about boating (one of them has a sail boat) and the demise of the customs office around the coast. See today's picture.